„Toamnă româno-italiană”, ediţia a IV-a, la Iași

oct. 30th, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 1 noiembrie 2019, ora 15.00, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iași va avea loc un eveniment cultural organizat de Asociația „Universul Prieteniei” Iaşi, în parteneriat cu „Centro Culturale Italiano” Iași și  Complexul Național Muzeal „Moldova” Iași, în cadrul proiectului „Toamnă româno-italiană”, ediţia a IV-a.

”Programul evenimentului cuprinde: lansarea antologiei de poezie, bilingvă, româno-italiană „Acorduri lirice româneşti/ Accordi lirici rumeni”, un moment muzical cu soprana Cristina Simionescu, la pian Cezara Petrescu și un moment poetic cu actrița Ina Paladi.

Antologia, al cărei coordonator este scriitoarea Marioara Vişan în colaborare cu un colectiv de redactare (Rodi Vinau, Petronela Angheluţă, Rodica Rodean),  cuprinde prezentarea, dar şi creaţiile literare, a 33 de poeţi români stabiliţi în Italia,  care încearcă,  prin creațiile lor, să  facă universul în care trăiesc mai atractiv, mai expresiv, zugrăvind în versuri trăirile, sentimentele sau visele lor. Autorii prezenţi la eveniment vor lectura din creaţiile lor.

Suntem onorați să avem ca invitat pe Excelența Sa Enrico Novella – Consulul Onorific al Republicii Italiene la Iași. ”- anunță Asociația „Universul Prieteniei” Iaşi.

 

Moderator: Rodica Rodean-președinta Asociației Universul Prieteniei  Iași.

 

„Toamnă româno-italiană” este un proiect conceput ca un duplex cultural România – Italia, iniţiat de Asociaţia „Universul Prieteniei”  (2016 – Iaşi, Torino şi Ivrea,  2017 –  Milano şi Iaşi, 2018 – Roma şi Iaşi, 2019-Torino și Roma), evenimente culturale care s-au desfășurat sub patronajul Consulatelor și a Ambasadei României în Republica Italiană, având ca scop  promovarea culturii şi a tradiţiilor româneşti oferind astfel o identitate familiilor stabilite în diaspora italiană.

 

 

Număr de vizualizări :577


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro