Spectacol de teatru forum ”Tu decizi pentru egalitate”

oct. 2nd, 2019 | By | Category: Postcard

Joi, 3 octombrie 2019, ora 10.30, Asociația Transcena și Colegiul Național Matei Basarab vă invită la prima reprezentație a spectacolului de teatru forum ”Tu decizi pentru egalitate” care va avea loc la Liceul Alexandru Ioan Cuza, din Aleea Barajul Dunării, nr. 5, sector 3, București. 

Spectacolul face parte din proiectul Prevenirea violenței de gen, perspectiva tinerilor – DECIDES Europe – România, proiect cofinanțat de către Uniunea Europeană în cadrul programului Rights, Equality and Citizens și la nivel național de Administrația Fondului Cultural Național.

Obiectivele proiectului sunt: dezvoltarea abilităților unui grup de 17 elevi de liceu de a crea spectacole de teatru forum și îmbunătățirea gradului de conștientizare a tinerilor din 10 unități de învățământ din București și din județele Giurgiu și Călărași cu privire la toate formele de violență de gen și a cauzelor și consecințelor acestora. Activitățile din proiect vizează abordarea și schimbarea atitudinilor și comportamentelor sexiste, a prejudecăților și a stereotipurilor privitoare la rolurile de gen și creșterea vizibilității impactului negativ al violenței îndreptate predominant împotriva femeilor, în scopul scăderii riscului de apariție a fenomenului.

În cadrul proiectului a fost realizat un spectacol de teatru forum de către specialiști în domeniu împreună cu 17 elevi ai Colegiului Național Matei Basarab din București și va fi organizat un turneu de 10 reprezentații. La reprezentațiile de teatru forum vor fi spectatori tineri elevi, părinții acestora și cadrele didactice.

Proiectul european “Prevenirea violenței de gen, perspectiva tinerilor – DECIDES Europe” include schimburi de experiență pentru tinerii implicați în proiect, realizarea de materiale video despre spectacolele de teatru forum și promovare acestora, o conferință internațională ca va avea loc la Aarhus, un manual despre teatru forum și o platformă online. Proiectul se desfășoară în România, Spania și Danemarca.

 

Număr de vizualizări :403


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro