Săptămâna Culturală Europeană la Gütersloh

oct. 8th, 2019 | By | Category: Postcard

Duminică, 6 octombrie 2019,  s-a dat startul Săptămânii Culturale Europene la Gütersloh, eveniment ce are loc o dată la doi ani, inițiat în anul 1984. Fiecare ediție aduce în prim plan o ţară europeană, propunându-și să încurajeze legăturile între germani și cetățenii străini din orașul Gütersloh, între care românii se situează pe unul din primele locuri. Anul acesta, România a fost desemnată pentru prima dată  drept ţară invitată. În deschiderea festivalului a fost prezentată expoziţia „Trubadurii culorilor”, o retrospectivă a artistului George Ștefănescu-Râmnic, iar în seara zilei de 7 octombrie a avut loc concertul de jazz experimental susţinut de George Dumitriu şi Sanem Kalfa. Duo-ul de jazz și muzică experimentală George Dumitriu – Sanem Kalfa este cunoscut pentru reprezentaţiile sale hipnotice de mare profunzime şi intensitate. Noul album lansat în 2018 este intitulat DANCE şi cuprinde o varietate de forme muzicale de expresie: muzică tradiţională românească, turcească, persană și Brazilian.

Festivalul se desfășoară timp de o săptămână, între 6 – 13 octombrie 2019, și reprezintă un prilej deosebit de promovare atât a culturii române, cât și artiștilor români.

De altfel, programul evenimentului este generos și diversificat pentru fiecare zi a săptămânii,  incluzând concerte, expoziții, o seară culinară românească, o seară de film, seri literare pentru cei mari și cei mici. Amintim aici câteva nume românești care vor fi prezente în cadrul festivalului: artistul fotograf Remus Țiplea cu expoziția „Searching for God – Confesiuni religioase în România”,scriitoarea Carmen- Francesca Banciu, autoarea, între altele, a romanelor „O țară fără eroi” și o „O zi fără președinte”, și mulți alții.

 

Detalii despre artiștii prezenți la festival și despre program pot fi găsite aici:

https://www.icr.ro/berlin/saptamana-culturii-romane-la-gutersloh

 

În privința organizării și promovării artiștilor români în cadrul festivalului, Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin este principalul partener și co-organizator al evenimentului.

 

Număr de vizualizări :532


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro