Reprezentanța ICR Madrid a preluat președinția rețelei EUNIC Spania

oct. 11th, 2019 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român de la Madrid a preluat președinția rețelei institutelor de cultură EUNIC Spania și a găzduit, in această săptămână, prima reuniune de lucru a directorilor, la sediul institutului. Vicepreședinte este Alianța Franceză. Principalele puncte de discuție au fost strategia activității rețelei pe parcursul acestui an de mandat și modalitățile de promovare a evenimentelor culturale organizate de EUNIC Spania. Lunar, ICR Madrid va organiza, la sediul său, întâlnirile de lucru ale membrilor EUNIC și va coordona, sub mandatul de președinte, diverse noi proiecte și evenimente culturale în colaborare cu omologii europeni.

 

Directoarea ICR Madrid, Maria Floarea Pop, a mulțumit tuturor misiunilor diplomatice și institutelor culturale naționale membre ale EUNIC Spania pentru încrederea acordată și și-a exprimat convingerea că, în perioada mandatului de președinte al rețelei (octombrie 2019 – octombrie 2020),  spiritul de colegialitate, parteneriat și colaborare, precum și creativitatea și o tot mai mare vizibilitate vor defini proiectele organizate împreună.

EUNIC ESPAÑA are forța și capacitatea de a propune evenimente culturale deosebite, pe întreg teritoriul Spaniei, și de a demonstra dimensiunea europeană, unitatea și diversitatea dialogului și a cooperării culturale. EUNIC ESPAÑA (www.eunic-espana.eu) funcţionează din 2008 şi are în componenţă 22 de institute sau centre culturale, printre care amintim Goethe-Institut España, British Council, Institut Français de Madrid, Instituto Italiano de Cultura Madrid, Centro Checo Madrid, Foro Cultural de Austria, Institutul Polonez, Instituto Iberoamericano de Finlandia, Alliance Française España, Institutul Cultural Român de la Madrid etc.

 

 

Număr de vizualizări :520


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro