”Lucrări cu coadă, urmează cu vârf” de Dumitru Gorzo, la Cărturești Carusel

oct. 30th, 2019 | By | Category: Postcard

Joi, 31 octombrie 2019, între orele 18:00 – 21:00, la Cărturești Carusel, va avea loc vernisajul expoziției ”Lucrări cu coadă, urmează cu vârf” de Dumitru Gorzo.

Gorzo alătură pictură – ca proiecție, abstractizare și suspensie – și basorelief – ca prezență imediată, materialitate și posibilitate a înscrisului – într-un parcurs dual, de reprezentare, ce are semnificație, dar nu semnifică strict. Reia elemente ale bestiarului din trecut, temperându-le ironia, și le alătură unui imaginar nou, transpunându-le într-un plus-gest și meta-linie – basorelief din rășină și ipsos, o aparentă revoltă a desenului, care funcționează ca o capcană vizuală. Te “prinde” înăuntru, ca un cuvânt care reclamă drepturi de proprietate asupra propriei semnificații.

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/408099083197943/

Număr de vizualizări :733


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro