spot_img

KEN Academy organizează ateliere de educație antreprenorială gratuite în Centrul Comercial Auchan Titan

KEN Academy, instituție ce oferă un program complex de educație antreprenorială pentru copiii cu vârste între 7 și 13 ani, organizează ateliere de educație antreprenorială gratuite în Centrul Comercial Auchan Titan, în zilele de 2 și 16 noiembrie 2019. 

Luna noiembrie vine la Centrul Comercial Auchan Titan cu ateliere care să provoace copiii la învățare prin joacă, dezvoltarea unor abilități ce îi vor ajuta în viață: ce sunt banii și ce facem cu ei, cum planificăm și construim un proiect, lucru în echipă, abilități de prezentare.

Iată ce vor descoperi copiii în aceste ateliere:

Atelier 1: Eu ce fac cu banii? – 2 Noiembrie

– Ce înseamnă banii și ce putem face cu ei? Ce impact au în viața noastră de zi cu zi? Care este diferența dintre nevoie și dorință? Cum îi organizăm și care sunt funcțiile banilor? De ce este important să ne stabilim un obiectiv pentru economisire? Cum ne organizăm banii într-o lună?

Ce învață copiii:

  • Concepte și instrumente financiare de bază;
  • Abilitatea de a face diferența dintre nevoie și dorință;
  • Funcțiile banilor – Cheltuială, Economisire, Donație și Investiție;
  • Capacitatea de a-și gestiona bugetul personal;
  • Cum să își stabilească un obiectiv personal de economisire;

Atelier 2 : Cum construiesc un proiect? – 16 Noiembrie

– Este important să avem un plan sau trecem direct la acțiune? Care sunt pașii realizării unui proiect? De ce elemente trebuie să ținem cont? Ce înseamnă a lucra în echipă? Cum ne alegem rolurile în echipă? Cum ne coordonăm unii cu alții pentru a atinge rezultatul dorit? Cum ne gestionăm banii pentru a achiziționa materialele necesare realizării proiectului? Cum realizăm o prezentare convingătoare?

Ce învață copiii:

  • Pașii realizării unui proiect (indiferent că vorbim de un proiect pentru școală, un proiect personal sau chiar o afacere);
  • Să planifice și să implementeze fiecare pas într-un proiect practic pe care îl vor realiza cu echipa în cadrul atelierului;
  • Importanța lucrului în echipă și a aspectelor de care ținem cont pentru ca echipa noastră să funcționeze;
  • Care sunt super puterile lor și în funcție de acestea se vor împărți pe roluri în proiectul practic pe care îl au de realizat;
  • Să planifice și să realizeze o listă de cumpărături;
  • Să estimeze cantități, costuri, să negocieze și să calculeze profitul;
  • Abilitățile de prezentare și care sunt elementele cheie ale unei prezentări de succes;

            Atelierele educaționale KEN Academy sunt construite prin activităţi plăcute şi dinamice, conform principiului de învăţare experienţială. Descoperirea și prin experiență face ca informațiile, conceptele să fie ancorate în realitate și să fie reținute de către copii. De aceea, în cadrul fiecărui atelier, copiii vor realiza un proiect aplicat care să îi apropie cât mai mult de viața reală.

Cum se desfășoară?

Vor fi trei reprize (70 minute per repriză + 10 minute pauză între reprize), iar la fiecare repriză vor fi 20 – 25 de participanți.

Vârstă admisă a participanților: 8-12 ani

 

Înscrierile pentru atelierul de pe 2 noiembrie se fac AICI, în timp ce întâlnire pentru atelierul de pe 16 noiembrie se fac AICI.

 

Despre KEN Academy

KEN Academy este o organizație non-profit,  un program complex de educaţie financiară şi antreprenorială pentru copiii cu vârste între 7 şi 13 ani, dezvoltat de Asociaţia KEN Institute. Noutatea adusă de KEN Academy o reprezintă componenta aplicată a programului – vizitarea unor companii (menită să ajute copiii în înțelegerea noțiunilor de business, dar și a procesului de producție), construirea propriile afaceri și derularea unor evenimente de vânzare; astfel, ei intră în contact direct cu piața, ajung să cunoască personal clienții, să își exerseze curajul, abilitățile de vânzare și învață să lucreze în echipă.

Academia KEN prin programul KEN Business funcţionează şi ca un “incubator de afaceri” unde cele mai bune idei de business ale copiilor sunt încurajate şi sprijinite.

Până în acest moment, peste 2100 de copii au absolvit unul dintre Programele Academiei: KEN Academy, KEN Business, KEN, Start sau KEN Money.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508