KEN Academy organizează ateliere de educație antreprenorială gratuite în Centrul Comercial Auchan Titan

oct. 30th, 2019 | By | Category: Postcard

KEN Academy, instituție ce oferă un program complex de educație antreprenorială pentru copiii cu vârste între 7 și 13 ani, organizează ateliere de educație antreprenorială gratuite în Centrul Comercial Auchan Titan, în zilele de 2 și 16 noiembrie 2019. 

Luna noiembrie vine la Centrul Comercial Auchan Titan cu ateliere care să provoace copiii la învățare prin joacă, dezvoltarea unor abilități ce îi vor ajuta în viață: ce sunt banii și ce facem cu ei, cum planificăm și construim un proiect, lucru în echipă, abilități de prezentare.

Iată ce vor descoperi copiii în aceste ateliere:

Atelier 1: Eu ce fac cu banii? – 2 Noiembrie

– Ce înseamnă banii și ce putem face cu ei? Ce impact au în viața noastră de zi cu zi? Care este diferența dintre nevoie și dorință? Cum îi organizăm și care sunt funcțiile banilor? De ce este important să ne stabilim un obiectiv pentru economisire? Cum ne organizăm banii într-o lună?

Ce învață copiii:

 • Concepte și instrumente financiare de bază;
 • Abilitatea de a face diferența dintre nevoie și dorință;
 • Funcțiile banilor – Cheltuială, Economisire, Donație și Investiție;
 • Capacitatea de a-și gestiona bugetul personal;
 • Cum să își stabilească un obiectiv personal de economisire;

Atelier 2 : Cum construiesc un proiect? – 16 Noiembrie

– Este important să avem un plan sau trecem direct la acțiune? Care sunt pașii realizării unui proiect? De ce elemente trebuie să ținem cont? Ce înseamnă a lucra în echipă? Cum ne alegem rolurile în echipă? Cum ne coordonăm unii cu alții pentru a atinge rezultatul dorit? Cum ne gestionăm banii pentru a achiziționa materialele necesare realizării proiectului? Cum realizăm o prezentare convingătoare?

Ce învață copiii:

 • Pașii realizării unui proiect (indiferent că vorbim de un proiect pentru școală, un proiect personal sau chiar o afacere);
 • Să planifice și să implementeze fiecare pas într-un proiect practic pe care îl vor realiza cu echipa în cadrul atelierului;
 • Importanța lucrului în echipă și a aspectelor de care ținem cont pentru ca echipa noastră să funcționeze;
 • Care sunt super puterile lor și în funcție de acestea se vor împărți pe roluri în proiectul practic pe care îl au de realizat;
 • Să planifice și să realizeze o listă de cumpărături;
 • Să estimeze cantități, costuri, să negocieze și să calculeze profitul;
 • Abilitățile de prezentare și care sunt elementele cheie ale unei prezentări de succes;

            Atelierele educaționale KEN Academy sunt construite prin activităţi plăcute şi dinamice, conform principiului de învăţare experienţială. Descoperirea și prin experiență face ca informațiile, conceptele să fie ancorate în realitate și să fie reținute de către copii. De aceea, în cadrul fiecărui atelier, copiii vor realiza un proiect aplicat care să îi apropie cât mai mult de viața reală.

Cum se desfășoară?

Vor fi trei reprize (70 minute per repriză + 10 minute pauză între reprize), iar la fiecare repriză vor fi 20 – 25 de participanți.

Vârstă admisă a participanților: 8-12 ani

 

Înscrierile pentru atelierul de pe 2 noiembrie se fac AICI, în timp ce întâlnire pentru atelierul de pe 16 noiembrie se fac AICI.

 

Despre KEN Academy

KEN Academy este o organizație non-profit,  un program complex de educaţie financiară şi antreprenorială pentru copiii cu vârste între 7 şi 13 ani, dezvoltat de Asociaţia KEN Institute. Noutatea adusă de KEN Academy o reprezintă componenta aplicată a programului – vizitarea unor companii (menită să ajute copiii în înțelegerea noțiunilor de business, dar și a procesului de producție), construirea propriile afaceri și derularea unor evenimente de vânzare; astfel, ei intră în contact direct cu piața, ajung să cunoască personal clienții, să își exerseze curajul, abilitățile de vânzare și învață să lucreze în echipă.

Academia KEN prin programul KEN Business funcţionează şi ca un “incubator de afaceri” unde cele mai bune idei de business ale copiilor sunt încurajate şi sprijinite.

Până în acest moment, peste 2100 de copii au absolvit unul dintre Programele Academiei: KEN Academy, KEN Business, KEN, Start sau KEN Money.

 

Număr de vizualizări :519


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro