Marţi, 8 octombrie 2019, ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona (Str. Arthur Verona 13-15), va avea loc lansarea volumului ”Ultima cruciadă”, de Simona Antonescu, recent apărut în colecţia „Fiction LTD” a Editurii Polirom. Vor vorbi, alături de autoare: Laura Câlţea, Paul Cernat. Va modera: George Onofrei.
Ascultă.
Sunetul săbiilor lovite cu putere arată că în depărtare, dincolo de apa Dunării, sub zidurile vechii cetăți a Belgradului, lupta a început. Apropie-te în taină, scoate-ți spada din teacă și alătură-te cruciaților. Mirosul de sânge și smirnă curată al victoriei, aromele tari de ierburi amare din șanțurile de apărare ce împrejmuiesc cetatea îți vorbesc despre tine.
Odată ai fost cu noi, acolo. Frânturi din Poveste sunt risipite în fiecare dintre noi. Povestea nu este întreagă fără tine.
Amintește-ți. Cunoșteai legile neclintite ale breslelor vechii cetăți a Sibiului și vânai cu șoimi învățați pe domeniul întins al Hunedoarei. Citeai Alexiada alături de ultima prințesă bizantină și ieșeai seară de seară din cetatea Alba Iulia, pe urmele unuia dintre călăii săi.
Ridicai piatră cu piatră, pe locul vechiului castru roman, castelul domeniului Hunedoara, în vreme ce copitele hergheliilor de unicorni încă mai răsunau în nopțile cu lună prin pădurile domeniului, iar aripa aspră a unui grifon tămâia tăriile cu mirosul ei de cenușă.
Ia-ți bucuria din lucruri mici, pentru că este singura menită convoiului de cruciați din care faci parte, și fugi! Viața îți este primejduită la tot pasul.
Ascultă. Povestea a început. Amintește-ți că ai fost cu noi.
Simona Antonescu s-a născut la Galați în anul 1969 și a copilărit în localitatea Șintea (județul Prahova). După absolvirea Liceului „Constantin Dobrogeanu-Gherea” (actualul Colegiu Național „Nichita Stănescu”) din Ploiești, a urmat cursurile Facultății de Chimie din cadrul Institutului Politehnic București. A debutat în anul 2015 cu Fotograful Curții Regale, roman cîștigător al Concursului de Debut al Editurii Cartea Românească/Polirom și al Premiului de Debut al Uniunii Scriitorilor din România. Acesta a fost finalist al Festival du Premier Roman de Chambéry și a fost reeditat în 2016 în colecția Top 10+ a Editurii Polirom. Mai multe detalii, aici.