Filmul de scurt metraj „INIMĂ ALBASTRĂ”, la Iași

oct. 2nd, 2019 | By | Category: Postcard

Luni, 7 octombrie 2019, ora 16.00, la Ateneu Iaşi, Teatrul  „Studio LUX ART” Iaşi vă invită să vizionaţi filmul de scurt metraj „INIMĂ ALBASTRĂ” care are în rolul principal pe actriţa MAIA MORGENSTERN, film regizat de VIOLETA BÎRLĂ. Filmul spune povestea tristă a mamelor din România care au fost nevoite să plece la muncă peste hotare, lăsându-şi copiii în grija bunicilor. Actriţa Ina Paladi va prezenta  filmul şi pe regizoarea Violeta Bîrlă, care va fi prezentă la lansare şi care va răspunde la întrebările publicului. Evenimentul este organizat de Teatrul „Studio LUX ART” Iaşi în parteneriat cu ATENEUL Iaşi, KIWANIS Iaşi, Asociaţia „UNIVERSUL PRIETENIEI” Iaşi şi Asociaţia „DREPTUL BASARABIEI”.

Violeta Bîrlă și-a petrecut copilăria și adolescența în fosta Casă de Copii din Dumitrești-Vrancea. Plecată în Italia, Violeta Bîrlă s-a desăvârșit ca actriță și regizor, urmând Academia de actorie și cinematografie din Roma. Publică un volum autobiografic  „Nel nome del cuore” („În numele inimii”) şi realizează un scurt-metraj „Si i toi passi” (Pe urmele tale), un film inspirat din propria  experiență, care a fost premiat  la Gala Tinerelor Talente din cadrul Pro Patria Festival.

,,Ideea filmului ,,Inimă albastră” s-a născut din dorința oamenilor de aici, din Italia. Mergând des la evenimente culturale, am întâlnit mereu oameni extraordinari, români care poartă în suflete durerea dorului de România și de cei dragi lăsați în urmă” (Violeta Bîrlă).

Ea este regizorul, scenaristul și directorul de producție al filmului „Inimă albastră”, un film în care personajul principal este actrița Maia Morgenstern.

 

Număr de vizualizări :608


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro