Felicia Filip și Cristian Mihăilescu, întâlnire cu publicul la Round Table Sibiu

oct. 26th, 2019 | By | Category: Eveniment

Două nume sonore ce și-au dedicat întreaga viață scenei, ambii artiști de operă, soprana Felicia Filip și regizorul Cristian Mihăilescu sunt protagoniștii unei noi ediții Round Table Sibiu care va avea loc marți, 29 octombrie 2019, la Teatrul Gong începând cu ora 19.00. Cei doi artiști vor fi invitați să vorbească despre momente importante ale evoluției lor artistice, despre pasiunea care i-a îndemnat să exceleze în domeniul complex al artei de scenă, într-un dialog ce se va dovedi cu siguranță captivant. Discuția va fi moderată de jurnalista Oana Ciucă Lázár.  Conform tradiției, spectacolul – conferință va fi întregit de un moment muzical ce va pune în lumină trei instrumente distincte: marimba, clarinetul și violoncelul. Mini-recitalul va fi oferit de trei interpreți invitați special din Japonia, iar programul va cuprinde lucrări de Nebojsa Jovan Zivkovic, Igor Stravinski și Johann Sebastian Bach. 

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, prin rezervare solicitată în prealabil la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Seria de conferințe Round Table își propune să aducă mai aproape de public personalități valoroase ale României care s-au remarcat prin excelelență în domeniul lor de activitate. Round Table Sibiu este un proiect inițiat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu. Round Table Sibiu se desfășoară în acest sezon prin patru ediții lunare, în perioada august – noiembrie 2019. Mai multe informații și noutăți despre program și invitați, pe pagina de Facebook Round Table România.

 

Cei doi invitați le vor vorbi spectatorilor despre evoluția lor în lumea muzicii, Felicia Filip fiind una dintre cele mai îndrăgite soprane ale României, în timp ce Cristian Mihăilescu este cel mai longeviv regizor de operă din România. Artiștii vor fi invitați să vorbească despre momentele amuzante din cariera lor, ori despre cele de intensă emoție trăită pe scenă, Felicia Filip și Cristian Mihăilescu fiind reputați ambasadori ai artei românești pe scenele internaționale.

Opera comică pentru copii, o poveste românească de succes sub conducerea sopranei Felicia Filip. Peste 170.000 de spectatori au participat în 2018 la spectacolele organizate la Opera comică pentru copii. Bucureștenii sunt norocoși să aibă un astfel de reper de unde se vor desprinde, poate, pe viitor, marii pasionați de operă. La toate acestea a contribuit, cu multă iubire și dedicare, îndrăgita soprană Felicia Filip.

 

Despre Felicia Filip

 

Felicia Filip este una dintre cele mai apreciate soprane ale României, vocea sa fiind recunoscută și iubită în lumea întreagă. Felicia Filip și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din copilărie. A început cu studiul vioarei descoperindu-și ulterior talentul vocal ascultând neîncetat operă. „Trecerea de la vioară la canto a fost atât de bruscă încât m-am trezit într-o altă lume pe care parcă o aşteptam dintotdeauna. Este o dovadă că lumea basmelor nu a pierit”, mărturisește interpreta care a cântat pe marile scene ale lumii și a avut colaborări prestigioase cu mari dirijori precum Silvio Varviso, Anton Guadagno, Daniel Oren sau Carlo Rizzi. Totodată, Felicia Filip este apreciată de publicul larg prin premiera adusă în industria muzicală românească,  fiind prima soprană care a concertat alături de o trupă rock, prin proiectul avut cu Iris.

 

Despre Cristian Mihăilescu

 

Cristian Mihăilescu este regizorul Operei din Braşov și cel mai vechi director de Operă din ţară, cu un nume sonor în întreaga lume. Având șansa să crească într-o familie cu ambii părinți mari iubitori de operă, talentul său este recunoscut astăzi la nivel mondial, fiind chemat de francezi să regizeze „Carmen“ și „Cosi fan tutte“. Cristian Mihăilescu a pus în scenă şi „Madama Butterfly“ de Puccini, chiar în locul în care se desfăşoară acţiunea, la Nagasaki, în Japonia. În Italia a regizat „Rigoletto“ de Verdi. „Toate acestea sunt mai mult decât orice premiu câştigat. Să te cheme să regizezi la ei acasă o operă de-a lor înseamnă recunoaşterea supremă“, a spus regizorul într-unul dintre interviurile sale.

 

Arta muzicii i-a unit pe Felicia Filip și pe Cristian Mihăilescu, cei doi cunoscându-se pe scena Operei Naționale București, acum mai bine de treizeci de ani. „Şansa face ca şi soţul meu să fie tot un artist de operă aşa încât viaţa noastră particulară se împleteşte cu cea profesională. Mai mult decât atât, domeniile noastre sunt complementare, eu fiind artista din lumina reflectoarelor iar el regizorul, demiurgul din penumbra sălii. Astfel ne completam reciproc.”

 

Evenimentul va fi transmis și în direct prin intermediul televiziunii culturale online EnjoyTV Romania, pe Facebook și YouTube.

 

Scurt istoric Round Table România

 

Seria spectacolelor – conferință Round Table București a luat naștere la inițiativa UCIMR în toamna anului 2015 și a ajuns în prezent la Sezonul 8. Începând cu anul 2017, sub titlul de „Round Table România”, au fost organizate ediții în Sibiu, Târgu-Mureș, Brașov.

 

Întreaga arhivă a celor peste 30 de evenimente, dedicate unui număr și mai mare de personalități valoroase ale României, este disponibilă integral pe canalul de YouTube al EnjoyTV România. Au fost invitate personalități precum Maia Morgenstern, Dumitru Prunariu, Ofelia Popii, Ioana Pârvulescu, Ada Solomon, Tiberiu Soare, Adrian Titieni, Horia Mihail, Gabriel Croitoru, Luiza Zan, Gabriel Bebeșelea, Vava Ștefănescu, Șerban Surdza ș.a. cu toții oglindind o parte esențială din viața culturală actuală.

 

Număr de vizualizări :640


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro