spot_img

Conferinţele BookLand Evolution, la Constanța

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre educație. Se pare că, ușor, ușor, românii realizează importanţa acestui pilon care stă la baza existenței unei societăți civilizate. Că să-l cităm pe Spiru Haret: “Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara.”. Însă milioane de tineri se confruntă cu cele două lumi paralele: online și offline. Așa că nu e de mirare că sunt ușor dezorientați și nu știu încotro să o ia, deoarece la întrebările lor, de multe ori, răspunsurile corecte nu vin nici măcar din partea celor apropiați. O variantă ar fi să stea de vorbă cu persoane care au reușit să-și îndeplinească visul iar aceste întâlniri inspiraţionale sunt facilitate de 6 ani încoace de către Conferinţele BookLand Evolution. Conferințele le prezintă profesioniști consacrați care vin să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică.

Anual conferinţele poposesc în 23 oraşe, reunind ~20,000 liceeni și studenți cu ~200 speakeri și oferindu-le o oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere. În sesiunea de toamnă-iarnă Conferințele BookLand Evolution revin pe 24 octombrie 2019 la Constanţa, la Universitatea OVIDIUS (Aleea Universității nr. 1), în intervalul orar 10:00-14:00 fiind invitați să vorbească: Magda Bei, Adrian Siea, Andreea Vîlceanu, Mihai Trăistariu, Răzvan Iancu, Valentin Coman şi Liliana Sumănaru.

 

Magda Bei – Lider transformaţional, CEO Graphtec: „Consider că succesul îl înscriem atunci când privim oamenii prin prisma potențialului lor, acționând zilnic înspre a-i ajuta să își depășească singuri limitele. Eu am dat glas viziunii mele construind până astăzi o companie de succes – Graphtec, unde de 20 de ani spunem poveștile de succes ale companiilor de top din România cu impact internațional. Fiind responsabilă față de comunitate, susțin de mulți ani proiectele ‘tinerii și viitorul’ prin programe care îi ajută să se orienteze în privința meseriilor viitorului cu un leadership care să îi susțină. De asemenea, sunt alături de asociațiile care susțin femeile în funcții de conducere din toată țara și din străinătate, toate pentru a ne construi o viață mai frumoasă în țărișoara noastră dragă!”

Adrian Siea – Ofițer marină, Blogger, Fondator „Constanţa City Walking Guide”: „Dacă ar fi ușor oricine ar putea face! Este deviza echipei din care fac parte de peste 20 de ani, unde am învățat că lucrurile cu adevărat speciale sunt realizate de oameni care au cel puțin trei calități: pasiune, curaj și perseverență! Pasiunea îți oferă puterea de a nu renunța atunci când este greu, curajul te împinge spre spații mai puțin explorate de alții, iar perseverența te ajută să lași competitorii în urmă şi să ajungi acolo unde-ți dorești. Când îți vei atinge obiectivul, vei simți că ai învins, tocmai pentru că nu a fost ușor și nu oricine o putea face!”

Andreea Vîlceanu – Director Departament Resurse Umane Nuclearelectrica: „Dacă identificarea celor mai bune practici privind multiplele dimensiuni ale unui business era soluția câștigătoare până nu demult (‘Best Practice’), astăzi este vital să ne desprindem de tipare și să folosim ceea ce se poate numi, generic, ‘Best thinking’. Proiectarea unei companii de viitor implică asumarea flexibilității și a agilității organizaționale pentru a face față – și chiar a învăţa din experiența unui mediu volatil, nesigur, complex și ambiguu. În acest context, devine mai evident ca niciodată că oamenii joacă rolul determinant în succesul oricărei afaceri. De aceea, datoria noastră – ca angajatori, oameni de HR, profesioniști în diverse domenii de activitate – este să gândim în viitor, să investim în tineri, în educație, și să fim promotorii unei noi viziuni de business – o viziune capabilă să privească schimbarea ca pe o oportunitate și nu ca pe o amenințare.”

Mihai Trăistariu – Cântăreț, Compozitor, Antreprenor: „Suntem ființe imperfecte care năzuim constant înspre perfecțiune. Iar această aspirație ne ajută să ieșim din zona de confort pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră. Eu fac gafe mici aproape zilnic iar ele fac parte din mine și din felul meu sincer și natural de a fi. Permiteți-vă să greșiți, uneori iese ceva neașteptat de bun! Însă nu vă ratați viața. Acum luați cele mai importante decizii. Pentru mine muzica e o vindecare și o odihnă pentru suflet, însă dacă nu aș fi fost muzicianul de azi, cu siguranță aș fi fost profesor de matematică (am fost olimpic 6 ani la rând), om de ştiinţă sau actor de comedie. Ascultați-vă chemarea!”

Răzvan Iancu – Coordonator program „Copii cu Viitor”: „A face bine este un lucru nobil, însă, înainte de toate, avem ‘obligaţia’ de a ne face bine nouă înșine prin propriile alegeri: cum învățăm la școală, ce prieteni avem, pentru ce preocupări optăm, ce aspirații nutrim și ce eforturi depunem să ni le îndeplinim. Mulți dintre noi suntem într-o poziție privilegiată și nici nu știm acest lucru…În programul ‘Copii cu Viitor’ – dedicat copiilor din centre de plasament și altor copii vulnerabili – vrem să le arătăm că ne pasă de ei, că au un sprijin și că au toate condițiile pentru a reuși. Le arătăm exemple pozitive, îi implicăm în anumite activităţi, le creăm hobby-uri și le generăm experiențe reale. Astfel vor observa cât de frumoase sunt lucrurile pe care le pot face în viață atât pentru ei înșiși, cât și pentru cei din jur.”

Valentin Coman – Jurnalist: „Acum 15 ani când un investitor a avut încredere să-mi dea banii cu care să-mi încep blogul, mi-a spus așa: ‘Ia-i și demonstrează-mi că poți tu singur să faci ce n-am reușit noi, niște oameni cu bani. N-am nevoie să-mi dai banii înapoi vreodată, doar demonstrează-mi că poți.’ Acela a fost începutul și-mi vine să râd când îmi amintesc că mi-am permis doar un computer vechi și păduchios, o râșniță second-hand pe care trebuia să o pornesc cu 10 minute înainte de a lucra, iar primul birou l-am împărțit cu un prieten în camera unei mansarde unde mirosea a șobolan mort. Anii au trecut, aducând cu ei foarte multă muncă, sute de nopți nedormite, bani pe sponci, greșeli din care am învățat, momente când am fost pe marginea prăpastiei financiare și-am crezut că s-a terminat, zile strălucitoare, ale victoriei. Și, ce e mai important, mulți prieteni și parteneri care au crezut în visul meu, care nu m-au părăsit niciodată. Asta vă doresc și eu vouă, tinerilor! Oameni care să creadă în voi, însă, mai presus de orice, pe voi înșivă încrezători în forțele proprii. Succes!”

Liliana Sumănaru – Profesor învățământul școlar&preșcolar: „Putem schimba lumea prin frumusețea gesturilor noastre. Când ne punem în gând să facem un lucru, e necesar să luăm în calcul și ce va lăsa în urmă. Pentru că niciodată nu este doar despre noi. E și despre oamenii de lângă noi. Cred cu tărie în puterea exemplului. Suntem exemple unii pentru ceilalți. Noi toți suntem la fel de importanți și ne influențăm reciproc în aceeași măsură. Rămâne doar să alegem ce fel de exemple suntem, în fiecare clipă.”

Intrarea este LIBERĂ!

https://book-land.ro/constanta/

www.book-land.ro/conferinte , www.facebook.com/BookLandConferintesiTabere/ , https://www.youtube.com/c/BookLandConferintesiTabere

Sponsori: Nuclearelectrica, Wipro, Deutsche Leasing, Asevi, Caroli Foods, Mediapost Hit Mail, Touch Antibacterial, Sana, Qplaster, Stand for Development, STILL Material Handling, Metron Group, IntegralEdu, Di Bas, Kiwi Finance, Genco 93, Ipso Agricultura, Ivatherm, Lugera – The People Republic, Lampart, Dagmar, Licurici Impex, Antalis, Gradinariu, Kirchhoff Automotive, Paflora, Tractor Proiect Comert, Maleo, Loncolor, Stabilus, Murnic TRPC, RAP Development, Synergy Group, Filip Spedition, Nedeias, Alpha Pompe, R-Proserv, Optiserv, All Cio, VLG RO, Perfect Care Distribution, Soft Media CTS, Orild Com, Octagram Creative, Voestalpine, Midanif, IFMA, Sartorom, Advertising & Design Partner, Sagrod, Ulma Packaging, CET-Central European Translations, Asociatia EDUC, Terra Dinamic, Romania Travel Plus, Heckler Romania, Amitech Impex, Hora, Prosalv, Plastinvest Prod, Snijana, Phoenix Contact, Grup Petrol Marin, Heidi Chocolate, Cumpana

Parteneri: Magic FM, Rock FM, Agerpres, Romania Libera, Rol.ro, Ziare.com, Revista Cariere, Eva.ro, Intuitext, Didactic, SuntParinte, ExamenulTau, IQool, Suplimentul de Cultura, Ceasca de Cultura, Centrul de Parenting, Sfatul Parintilor, Kreatoria.ro, BlitzTV, ANOSR, EESTEC, Universitatea „Ovidius” Constanta

BookLand a luat naștere în 2011, ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravană națională activă timp de peste 600 zile care a  vizitat anual peste 40 orașe. Librăria online www.book-land.ro şi Tabăra Coolturală BookLand au devenit extensii naturale ale brandului cultural, iar seria de Conferinţe BookLand Evolution şi platforma www.inPractică.ro completează abordarea social-educațională asumată. În cele 6 ediții Conferințele BookLand Evolution s-au întâlnit cu peste 100,000 tineri cărora peste 2,000 speakeri le-au oferit cele mai bune sfaturi și recomandări. Iar în cadrul celor 7 ediții ale Taberelor Coolturale BookLand, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!” peste 1,200 tineri au fost încurajați prin workshop-urile și lectura zilnică să prețuiască timpul liber și echilibrul fin dintre distracție și educație.

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508