”Camera de Comerț și Industrie din București și oamenii săi (1864-1948)”

oct. 18th, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 21 octombrie 2019, la Palatul CCI București, Aula Carol I, str. Ion Ghica, nr. 4, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București lansează volumul ”Camera de Comerț și Industrie din București și oamenii săi (1864-1948)”, scrisă de conf.univ.dr. Ion Vorovenci.

Volumul de față inaugurează colecția „Biblioteca Camerei de Comerț și Industrie București – serie nouă”, coordonată de Prof. Univ. Dr. Ing. Sorin Dimitriu, cu obiectivul de reconstituire documentară a contribuției avute de-a lungul timpului de către Camera bucureșteană la modelarea economiei românești în ansamblul său.

 

Lucrarea oferă o retrospectivă minuțioasă a activității și realizărilor primei camere de comerț înființate pe teritoriul României, care surprinde cea mai tumultoasă și prolifică perioadă a existenței sale, cuprinsă între anii 1864 și 1948.

 

Construită pe o axă cronologică, această lucrare abordează cu o documentată argumentație diversele transformări suferite de sistemul cameral din România, în paralel cu o prezentare largă a inițiativelor ce au contribuit la formarea și dezvoltarea industriei locale, modernizarea comerțului, dezvoltarea transporturilor si comunicațiilor, a sistemului bancar și de credit, dar și la dezvoltarea învățământului economic.

 

Cartea este structurată pe șapte capitole: ”Activitatea Camerei de Comerț și Industrie din București între anii 1864-1900”, ”Dezideratele Camerei de Comerț și Industrie din București la începutul secolului al XX-lea”, ”Anul 1908 – construirea Palatului Camerei de Comerț și Industrie și Bursei”, ”O nouă epocă, alți președinți, aceleași preocupări”, ”Camera de Comerț din București în primii ani de după război”, ”Stabilizarea monetară, criza mondială din anii 29-33 și progresele ce au urmat”, ”Anii 38-48 – un deceniu, un război și două dictaturi”.

Camera de Comerț si Industrie din București și oamenii săi 1864-1948 a apărut la Editura Economică, în 2018, an ce a coincis și cu marcarea a 150 de ani de existență a camerei bucureștene.

 

***

Camera de Comerț si Industrie din București și oamenii săi 1864-1948/ Ion Vorovenci;

Editura Economică

Argument: Prof.univ.dr.ing. Sorin Dimitriu

Redactor: Cristina Stoian

Copertă: Mihai Găzdaru

Nr. pagini: 320

ISBN 978-973-709-876-4

 

Număr de vizualizări :537


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro