spot_img

Adolescenții au ales spectacolul câștigător la Excelsior TEEN-FEST 2019

După opt zile efervescente, Festivalul de teatru pentru adolescenți Excelsior TEEN-FEST s-a încheiat. Cine sunt EU?, întrebarea-oglindă a adolescenței, a fost tema ediției 2019 și s-a regăsit în fiecare dintre cele 12 spectacole de teatru din secțiunile principale. Pentru cei aproximativ 1500 de spectatori adolescenți, TEEN-FEST a însemnat o altfel de întâlnire cu teatrul, prin spectacolele conectate la nevoile și întrebările noii generații: texte clasice „recitite” într-o nouă cheie regizorală  (Reborn Classics) și povești inspirate din provocările vieții de adolescent (Teen Attitude).

Ca la fiecare ediție, festivalul înseamnă, însă, mai mult! Maratonul Adolescenței Teens in the Spotlight a oferit adolescenților posibilitatea de a-și descoperi creativitatea și de a se exprima artistic. Aventura autodescoperirii a continuat la Atelierul de artă fotografică, spațiul-poveste unde liceenii au explorat cine sunt, prin unghiul subiectiv al obiectivului foto. La rândul lor, elevii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” și ai Școlii de Artă București au surprins definiții ale Eu-lui adolescent în picturile și fotografiile lor, expuse în foyerul Teatrului EXCELSIOR, pe întreaga durată a Festivalului. Și cum TEEN-FEST este deschis către toate categoriile de spectatori, aproximativ 100 de tineri cu deficiențe senzoriale au beneficiat, și la această ediție, de întâlnirea cu teatrul, grație unor mijloace tehnice auxiliare, în cadrul secțiunii #împreună.

Cel mai așteptat moment al Festivalului a fost, cu siguranță, seara de Gală, când Juriul adolescenților a desemnat spectacolul câștigător al celei de-a V-a ediții Excelsior TEEN-FEST: MONSTER, de Duncan Macmillan, regia Nae Constantin Tănase – o producție Vanner Collective în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika.

Așadar, chiar dacă aflat sub semnul unei întrebări (Cine sunt EU?), putem afirma cu certitudine că TEEN-FEST a fost, și în acest an, spațiul nelimitat al creativității și al empatiei, locul unde adolescenții sunt nu doar spectatori (auto)reflexivi, ci și protagoniștii sau creatorii propriilor povești, sub semnul explorării propriei identități.

Povestea TEEN-FEST va continua anul viitor! Până atunci, atmosfera celui mai tânăr festival al toamnei poate fi surprinsă pe Blogul Festivalului, https://teenfest.teatrul-excelsior.ro/, pe pagina de Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/excelsiorteenfest/ și pe website-ul Teatrului EXCELSIOR, https://www.teatrul-excelsior.ro/teen-fest.

Organizator: Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior

Sponsori: Aqua Carpatica, PanFood, Biscuiții Poieni, LaPlăcinte, SanoVita, Domeniile Sâmburești

Parteneri instituționali: Teatrul de Comedie, Teatrul Mic, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Teatrul Nottara, Centrul de Teatru Educațional Replika, unteatru, Teatrul Toma Caragiu Ploiești; Colegiul Național „Elena Cuza”, Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes”, Școala Centrală, Școala Europeană București, Școala de Artă București, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România București FM, AGERPRES, Revista Culturală Leviathan, Revista Amfiteatru, Ziarul Metropolis, SAPTE SERI, Zile și Nopți, Star Gossip Magazine, Click pentru Femei, OK Magazine, Femei de 10, Interviuri cu Mia, alinaprodan.ro, Going Out.

Cu sprijinul: Ericom Intersigma, STB, 5 To Go.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508