„Reverența”, de Florin Partene

sept. 25th, 2019 | By | Category: Carte in lucru

În curând, la Editura Tracus Arte va apărea volumul Reverența, de Florin Partene, în colecția „Poezia deceniului I”, ediția a III-a, revăzută.

,… după părerea noastră

ieri lumea s-a umplut de femei

ele toate cîntă dansează

şi desigur ascultă prefăcute părerea

noastră

părerea noastră e ca o apă limpede

în care ele prăjesc peşti

doar în vis mai ieşim din laptele lor

după părerea noastră

lumea e plină

pînă şi-ntr-o femeie

dai de o femeie

conform acestei păreri

e numai bine aşa…,

 

Florin Partene s-a născut la 26 septembrie 1974, în localitatea Maieru. A debutat cu volumul reverența, Editura Vinea, București, 2007 (ed. a II-a, 2009). Volumul a obținut Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu, Opera Prima, 2008, și Premiul revistei Cuvântul pentru debut, în același an. A mai publicat volumul de versuri liber de causis, Editura Charmides, Bistrița, 2013. Este prezent cu versuri în mai multe antologii și reviste literare.

Website Editura Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/2019/09/24/reverenta-de-florin-partene/

 

 

Număr de vizualizări :716


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro