Profesorul Slim Khalbous, ales viitorul rector al Agenției Universitare a Francofoniei

sept. 30th, 2019 | By | Category: Postcard

Viitorul rector al Agenției este Profesorul Slim Khalbous, ales de către Consiliul de Administrație al Agenției Universitare a Francofoniei, reunit în data de 27 septembrie 2019.  Pe data de 8 decembrie 2019, dl Khalbous îi va succeda actualului Rector, Profesorul Jean-Paul de Gaudemar, ales în 2015. Rectorul asigură conducerea executivă a Agenției. Este ales pentru un mandat de patru ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului o singură dată.

Slim Khalbous

 

Ministru al Învățământului Superior și al Cercetării Științifice al Republicii Tunisiene din august 2016, Slim Khalbous, născut în 1971, este profesor universitar la Institutul de Înalte Studii Comerciale (IHEC) din Cartagina unde susține cursuri în domeniul managementului. A condus în paralel și Ministerul Educației al Tunisiei timp de 5 luni în 2018. Din 1995, dl Khalbous predă în universitățile tunisiene, fiind în același timp și profesor-invitat al mai multor universități din Franța, Maroc și Liban.

 

Slim Khalbous a fost director general – Decan ales – al IHEC din cadrul Universității din Cartagina în  perioada 2011 – 2016. Deține titlul de doctor în management din anul 2000, o Diplomă de Studii Aprofundate (DEA) în gestiunea întreprinderii de la Universitatea din Toulouse I (Franța), obținută în 1994, și o DEA în științe politice de la Institutul de Studii Politice din Toulouse, din 1996.

 

A publicat mai multe articole în domenii precum managementul intercultural, cultura întreprinderii sau comunicare și marketing. A fost totodată membru activ al mai multor asociații științifice și ale societății civile. Este, de asemenea, fondatorul și redactorul – șef al Revistei tunisiene de marketing. Antreprenor, Slim Khalbous este și fondatorul a două întreprinderi în domeniul dezvoltării strategice, a studiilor de piață, al comunicării și al TIC.

 

Despre AUF

Creată în urma cu aproape 60 de ani, Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) este una dintre cele mai importante asociații internaționale de instituții de învățământ superior și de cercetare cu 944 de membrii provenind din 116 țări de pe cinci continente. AUF este, de asemenea, operatorul Francofoniei pentru învățământul superior și cercetare. Misiunea sa este de a promova o francofonie universitară solidară, angajată în dezvoltarea economică, socială și culturală a societăților. AUF acompaniază instituțiile membre pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă: calitatea formării, a cercetării și a guvernării academice; inserția profesională și angajarea absolvenților de învățământ superior; implicarea în dezvoltarea societăților. AUF acționează în 10 regiuni ale lumii, inclusiv în Europa centrală și orientală. Pentru mai multe informații: www.auf.org

 

Număr de vizualizări :411


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro