Pianistul Botond Szőcs, în recital la St James’s Piccadilly din Londra

sept. 6th, 2019 | By | Category: Eveniment

Vineri,  6 septembrie  2019, talentatul pianist român Botond Szőcs este invitat să concerteze pe prestigioasa scenă muzicală de la St James’s Church Piccadilly, ca parte a seriei permanente de concerte pe care ICR Londra o organizează începând din anul 2015. Din programul recitalului fac parte lucrări semnate de George Enescu și Frédéric Chopin.

Minunat cântă tânărul pianist Szöcs Botond… Un al doilea Richter… Nici nu aş şti cu ce să încep… cu grija lui de a reda corect fiecare frază muzicală, cu sunetul lui plin, rotund, cu versatilitatea incredibilă de care a dat dovadă! […]. Dar, peste toate, aş remarca o sensibilitate ieşită din comun şi un elan pe măsură” (criticul Petra Gherasim).

 

Botond Szőcs, în vârstă de 23 de ani, s-a făcut remarcat în lumea muzicală graţie temperamentului energic inconfundabil. Student la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, la clasa renumitei profesoare Stela Drăgulin, Botond a fost laureat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale. A câștigat, pe lângă cele peste 12 premii I, Premiul UNIMIR (2012-2013, 2013-2014), Premiul Fundatiei pentru comunitate (2013-2018) și Premiul de Excelență în Muzică al Academiei Americano-Române pentru Ştiinţe şi Arte pentru cel mai bun interpret  în calitate de solist, membru al unui ansamblu de muzică de cameră sau acompaniator, aceasta fiind cea mai recentă recunoaștere, obţinută în 2017.

 

Momente notabile în ascensiunea pianistică a lui Botond Szőcs sunt apariţiile sale în recitaluri în țară și peste hotare, între care amintim turneele din Marea Britanie, Italia, Ungaria, Germania, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, Vietnam și China. În toate acestea, prestaţia sa artistică a fost considerată un succes, captivând audienţa cu o „performanţă electrizantă, zguduitor de profundă” şi beneficiind de apreciere din partea criticii de specialitate. De asemenea, în perioada 2015-2016, Botond a interpretat integrala Sonatelor pentru pian și vioară de Beethoven, împreună cu violonistul Peter Rosemberg (prim concert-maestru al Bamberger Symphoniker, Germania).

 

Seria românească de la biserica St James’s de pe Bulevardul Piccadilly a debutat în anul 2015 și are ca principal scop promovarea și sprijinirea muzicienilor români talentați.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment și programul muzical al ICR Londra, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/.

 

Număr de vizualizări :436


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro