Patrimoniu100. Patrimoniu pentru următorul secol – Ediția 2019

sept. 24th, 2019 | By | Category: Postcard

Prima etapă a proiectului Patrimoniu100, finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul programului de proiecte, manifestări și acțiuni dedicate Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și al Primului Război Mondial, s-a coagulat în jurul unei campanii naționale de conștientizare și educare privind necesitatea protejării patrimoniului cultural național și a combaterii vandalismului asupra monumentelor istorice. 

Campania a fost implementată prin utilizarea instrumentelor de educație alternativă (realitatea augmentată, noile tehnologii și forme de media, instrumentele digitale de educație interactivă și arta digitală), adresându-se în primul rând tinerilor și având la bază rezultatele studiului sociologic „Tinerii și patrimoniul cultural” (http://patrimoniu100.ro/studiu-privind-atitudinea-tinerilor-fata-de-obiectivele-de-patrimoniu-cultural/) realizat de INCFC, privind atitudinile adolescenților față de patrimoniul cultural național.

Odată cu reluarea proiectului, posibilă prin co-finanțarea lui de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), INCFC își propune să genereze o schimbare de atitudine, dezvoltând rezultatele obținute în prima etapă a proiectului. Proiectul se adresează atât elevilor de gimnaziu și de liceu, cât și educatorilor acestora – profesori de istorie, geografie, arte plastice, profesori diriginți. Un prim pas pentru cea de-a doua parte a proiectului a fost făcut deja prin crearea resursei educaționale open source, „ABC-ul Patrimoniului”, pe website-ul www.patrimoniu100.ro.

Proiectul desfășurat în 2019 include, printre activitățile de formare și informare, organizarea unui concurs de fotografii pentru echipe de elevi (ciclul gimnazial și liceal) și cadre didactice, cu tematica obiectivelor de patrimoniu imobil. Concursul se va desfășura în perioada 23 septembrie – 23 octombrie 2019, online pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/patrimoniu100/) și pe pagina web www.patrimoniu100.ro.  Jurizarea se va desfăşura în perioada 23 – 25 octombrie 2019. În data de 25 octombrie 2019 vor fi selectate cele mai bune 10 fotografii, conform criteriilor fotografice (compoziţie, cromatică, încadrare, respectarea temei, emoție, poveste etc), din care cele mai bune 3 fotografii vor fi premiate. Premiile constau în aparate foto în valoare de 1000-2100 lei.

Fotografiile realizate de finaliști vor fi expuse în luna noiembrie 2019, în sediul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

 

Vă invităm să consultați/descărcați varianta integrală a regulamentului acestui concurs: http://patrimoniu100.ro/wp-content/uploads/2019/09/Regulament-concurs-Patrimoniu100.pdf pentru a afla criteriile și modalitatea de înscriere. Pentru informații suplimentare, e-mail: office@culturadata.ro. 

 

Număr de vizualizări :482


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro