Începe cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de DUO ”Suzana Szörenyi”

sept. 27th, 2019 | By | Category: Postcard

În perioada 27 septembrie  – 6 octombrie 2019, se va desfășura la București, cea de-a III-a ediție a Concursului Internațional de DUO Suzana Szörenyi, un eveniment artistic care pune în valoare DUO-ul pianistic și care, anul acesta, comemorează 90 de ani de la nașterea reputatului artist şi pedagog român al cărui nume îl poartă. Anul acesta au trecut de preselecția juriului 54 de muzicieni, dintr-un total de 108 înscriși, provenind din 15 țări: Austria, Canada, Cehia, China, Franța, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina și România. Ampla participare internațională confirmă interesul pentru acest tip de competiție muzicală, destul de rar întâlnită. Ediția din acest an a Concursului este organizată pentru trei categorii de tip duo: pian la patru mâini, două piane și categoria Duo Hobby. Concursul Internațional de Duo Suzana Szörenyi, organizat de Asociația MAJURA CHRIST, oferă interpreților dedicați acestui gen interpretativ scena ideală de afirmare, atât profesioniștilor în domeniu, cât și amatorilor. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Ediția 2019 a Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi continuă promovarea muzicii românești, prin solicitarea unui repertoriu impus în care se regăsesc ,,Variațiunile pentru două piane pe o temă originală, op. 5” de George Enescu și ,,Efectus Papilio” de Sebastian Androne-Nakanishi – lucrare premiată la Concursul Național de Compoziție MAJURA 2018.

 

Etapa I a categoriilor de duo ,,Pian la patru mâini” și ,,Două piane” va avea loc în sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică București în zilele de 28 si 29 septembrie, între orele 14:00 – 19:30. Semifinala competiției se va derula în zilele de 1 și 2 octombrie la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României, în intervalul orar 14:00 – 19:00. Finala Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi, se va desfășura în 4 și 5 octombrie cu începere de la ora 16:00.

Etapa unică a secțiunii Duo Hobby – amatori și mixt va avea loc în 3 octombrie în sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică București, începând cu ora 17:00

 

Ediția cu numărul trei a concursului marchează celebrarea a 90 de ani de la nașterea regretatei pianiste Suzana Szörenyi, una dintre cele mai active și impunătoare personalități pedagogice ale Universității Naționale de Muzică București. Iată de ce, la această ediție comemorativă, juriile vor fi alcătuite în majoritate din discipoli ai Maestrei, care de-a lungul timpului s-au apropiat cu precădere de formula camerală a duo-ului pianistic și vocal-instrumental.

 

Concertul laureaților și festivitatea de premiere vor avea loc duminică, 6 octombrie, ora 19:00 în Sala Auditorium a Muzelui Național de Artă al României.

 

Intrarea este gratuită pentru cei care doresc să asiste la oricare dintre etapele și categoriile concursului. 

 

Concursul Internațional de DUO Suzana Szörenyi – ediţia a III-a 2019 este unul dintre proiectele dezvoltate până în prezent de Asociația Majura Christ și reunite pe platforma MAJURA MUSIC PROJECTS, alături de MAJURA DUO FESTIVAL, Concursul Național de Compoziție MAJURA și MAJURA MASTERCLASS. Mai multe detalii despre activitățile asociației pe www.majura.ro

 

Organizator: Asociația Majura Christ

 

Parteneri: 

 

Muzeul Național de Artă al României, Universitatea Națională de Muzică București,Radio România Muzical, Radio România Cultural, UCIMR, Senia Music, Florăria Altfel

 

Sponsor:  GarantiBank

 

Parteneri media: CARIERE, Agerpres, Observatorul cultural, Bookhub, Business24, Ziare.com, Ceașca de cultură, Agenția de Carte, Societatea muzicală, 4 arte, Online Gallery.

 

Număr de vizualizări :531


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro