Hunter Stamps expune la Galateea Contemporary Art

sept. 4th, 2019 | By | Category: Postcard

Joi, 12 septembrie 2019, ora 19.00, Galateea Contemporary Art vă invită la vernisajul expoziției ”Vicisitudini Ceramice” a artistului ceramist din SUA Hunter StampsCurator: Vlad Basarab. Expoziția poate fi vizitată în perioada 9 septembrie – 7 octombrie 2019.  Intrarea este liberă. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Vicisitudini Ceramice este o expoziție în care obiectele sculpturale ale artistului Hunter Stamps manipulează, abstractizează și conceptualizează realitatea materială abjectă a corpului. Lucrările investighează cum mintea colectează și organizează imagini fragmentate în memorie în scopul de a recrea în mod continuu un sens istoric și de sine. Intenția lucrărilor este de a seduce și de a angaja publicul prin suprafețele temporale și abstractizările formale organice într-o stare meditativă despre mutabilitatea minții și a corpului.

Fizicalitatea procesului ceramic explorează maleabilitatea lutului și abilitatea sa de a transmite elasticitatea și muscularitatea corpului. Formele înseși sunt predominant ridicate pe roata olarului, alterate și apoi asamblate pentru a obține fluiditatea și fragmentarea formei. Tratarea suprafeței variază de la glazuri de temperatură joasă formulate special pentru aceste forme până la arderi atmosferice sau chiar aplicații mix-media cu cauciuc, ceară și rășini. Pentru a nega mai departe interpretarea unui tot coerent, exteriorul lucrărilor este lăsat în mod intenționat neregulat și cu deschideri, mizând pe crearea unei experiențe temporale a corpului ce pare cunoscută, însă neliniștitoare.

Hunter Stamps este profesor cercetător la Departamentul de Artă și Studii Vizuale a Universității din Kentucky (SUA). Lucrările sale au apărut în peste 170 de expoziții jurizate, invitaționale și personale în SUA, China, Germania, Austria, Croatia, Mexic și Spania. Imagini ale lucrărilor sale au fost publicate în reviste precum Ceramics Art and PerceptionCeramics Monthly, precum și alte jurnale universitare. Lucrările sale sunt prezente în colecții private la: Centrul Cultural din Kapfenberg, Austria; Keramik Museum Westerwald of Hohr-Grenzhausen, Germania;  Jingdezhen Ceramic Institute, Jingdezhen, China.

Evenimentul este realizat cu sprijinul University of Kentucky, al Uniunii Artiștilor Plastici din România și al Asociației Basarab Art & Science.

Parteneri media:
Observator cultural, Modernism, Radio România CulturalSenso TV – Arte, Agenția de CarteCulturaArt Clue 

***

U.A.P. din România l Galateea Contemporary Art

Calea Victoriei 132, Bucureşti |

Program galerie  |

L – V: 12-20 |

www.galateeagallery.com/

https://www.facebook.com/galeria.galateea/

Număr de vizualizări :452


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro