spot_img

Expoziție multimedia de fotografie documentară poetică, la MNAC

Vineri, 6 septembrie 2019, ora 19:30, la MNAC,  Colectivul Temps Zero vernisează  prima lor expoziție foto într-un muzeu, cu printuri de mari dimensiuni, pe hârtie de orez. Expoziția este interactivă și are o  coloană sonoră creată pe mai multe straturi, ce poate fi controlată de vizitatori prin simpla lor prezență. Apropierea de senzori produce sunete diferite, creând un peisaj sonor în mișcare. Acestea pot fi auzite fie individual, fie stratificat, atunci când mai mulți vizitatori le activează. De asemenea, vizitatorii pot controla volumul coloanei sonore prin apropierea sau depărtarea palmei de senzorul atașat fotografiei. 

O experiență vizuală și sonoră, poetică și autobiografică, intimă și colectivă, în viziunea unui grup internațional de fotografi, cineaști și sound artists consacrați.

 

Colectivul Temps Zero experimentează expunerea fotografiei în performance-uri multimedia live, irepetabile, în care îmbină experiența vizuală (foto, video) cu înregistrări audio de pe teren, prelucrate instrumental de artiști.

 

Vernisajul se va face în prezența artiștilor și curatorilor.

 

Când: Vineri, 6 septembrie, 19:30 – 23:00

Unde: Etajul 4, MNAC

Intrarea este gratuită, iar accesul se face liber cu mașina pe la poarta B3 din Calea 13 Septembrie.

TEMPS ZERO este un proiect artistic colectiv care combină imaginile cu sunetul și creează o relație simbiotică izbitoare între diferite medii: fotografie, film, muzică și înregistrări pe teren. Proiectul din București reunește 18 artiști din Europa, într-o prezentare a realităților cotidiene și a emoțiilor universale filtrată de introspecție și documentare individuală. La Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), TEMPS ZERO vor fi prezenți cu o expoziție de fotografie și video, alături de o instalație interactivă de sunet.

 

Începând cu 2013, TEMPS ZERO a coagulat un grup internațional de artiști vizuali și de sunet care împărtășesc aceeași abordare etică a vieții și creației, sprijinită pe o viziune existențială comună și pe o formă de rezistență poetică față de lume. Proiectul a avut loc în diferite orașe europene, unde fiecare eveniment a evoluat către noi formate: proiecții adesea însoțite de coloane sonore live, expoziții, ateliere de lucru și publicații. TEMPS ZERO este un proiect independent, creat de artiști care lucrează în afara principalelor instituṭii creative; miza acestora este o vastă explorare a libertății de exprimare și un puternic impuls creator.

 

TEMPS ZERO  | 

29.08. – 29.09.2019| Etajul 4

 

Fotografii ṣi filme: Michael Ackerman (US), Gaël Bonnefon (FR), Martin Bogren (SE), Lorenzo Castore (IT), Stéphane Charpentier (FR), Clara Chichin (FR), Adam Grossman Cohen (US), Damien Daufresne (FR), Gabrielle Duplantier (FR), Theo Elias (SE), Nicu Ilfoveanu (RO), Marco Marzocchi (IT), Lorena Morin (ES), Patricia Moroșan (RO), Alisa Resnik (RU), Gilles Roudière (FR), Uli M Schueppel (DE), Marie Sordat (FR)

Sunete ṣi muzică: Alyssa Moxley (US), David Bryant (CA) și Vlad Feneșan (RO)

Curator: Stéphane Charpentier (FR)

Curatoare asociate: Patricia Moroṣan, Alyssa Moxley

Curatoare invitată: Sandra Demetrescu (MNAC)

 

Organizatori: SwitchLab in parteneriat cu TempsZero si MNAC

Website: www.tempszero.com

 

Pe data de 5 septembrie, ora 20:00, SwitchLab va găzdui un performance live audio-vizual susținut de grupul de artiști TempsZero.

 

Proiect co-finanțat de Adminstrația Fondului Cultural Național (AFCN)

 

ORAR DE VIZITARE

29.08. – 29.09.2019| Etajul 4

 

Miercuri – Duminică, 12:00 – 20:00

Luni – Marți: închis.

 

Parteneri media: CărtureștiElleRomaniaEnergieaFEEDER.ro, Igloo mediaLife.roRadio România CulturalRevista ARTARFI RomaniaRevista Zeppelin, Scena9SUB25SuperSupereroiprintrenoi,  TANANANAThe InstituteZiarul MetropolisZile si Nopti Bucuresti.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508