,,Conversații în oglindă”, cu pianiștii Daniel Ciobanu și Alexander Gadjiev, la Ateneul Român

sept. 25th, 2019 | By | Category: Eveniment

Vineri, 27 septembrie 2019, începând cu ora 19:00, doi dintre cei mai apreciați tineri muzicieni ai momentului vor susține un recital de duo pianistic la Ateneul Român. Daniel Ciobanu și Alexander Gadjiev vor interpreta, într-un dialog muzical excepțional, lucrări pentru două piane aparținând compozitorilor Maurice Ravel și Igor Stravinsky. Recitalul celor doi artiști, intitulat ,,Conversații în oglindă”, marchează celebrarea a 90 de ani de la nașterea regretatei pianiste Suzana Szörenyi, una dintre cele mai active și impunătoare personalități pedagogice ale Universității Naționale de Muzică București. Concertul celor doi tineri pianiști este un preambul al Concursului Internațional de Duo ce poartă numele Suzanei Szorenyi, un proiect de amploare internațională ajuns la a treia ediție, ce va debuta în 28 septembrie la București.  Programul muzical ales de cei doi muzicieni va fi prezentat într-o serie de evenimente ce se vor desfășura în România și Italia în următoarea perioadă și cuprinde: Maurice Ravel  – Suita nr. 2 “Daphnis et Chloe”; Maurice Ravel – Valsul; Igor Stravinsky – Sărbătoarea Primăverii, (aranjamentele pentru 2 piane sunt realizate Vyacheslav Gryaznov). AgențiadeCarte.ro este partener media.

Cariera pianistului Daniel Ciobanu a debutat spectaculos, cu studii la ,,Stewarts Melville College” din Edinburgh și apoi la Conservatorul Regal al Scoției din Glasgow, pe care l-a absolvit ,,Magna cum Laude”. În 2017, Daniel a câștigat Premiul II și Premiul Publicului la celebrul concurs „Arthur Rubinstein” de la Tel-Aviv, distincții care l-au propulsat în cariera sa internațională. În 2015 câștigă „1st Grand Prix”, premiul publicului și premiul orchestrei la „Morocco Philarmonique International Piano Concerto Competition”, fiind primul pianist din istoria competiției care primește toate premiile speciale și marele premiu. Pe lista celor mai recente activități concertistice enumerăm debuturile în Carnegie Hall în New-York, Konzerthaus în Berlin, Teatro Massimo în Palermo, Elbphilharmonie în Hamburg, Gewandhaus Grosser Saal în Leipzig și City Hall în Taipei. Chiar în această lună, Daniel Ciobanu a concertat alături de Orchestra Națională Simfonică a Radiodifuziunii Poloneze, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu.

 

Printre colaborările pianistice remarcabile ale tânărului muzician se numără și cea cu Lang Lang, unul dintre cei mai influenți interpreți de muzică clasică din lume, alături de care a cântat în 2010 la Royal Festival Hall din Londra.

 

De cealaltă parte a conversației pianistice se va afla Alexander Gadjiev, un muzician complex, care a debutat ca solist de la vârsta de nouă ani și a ținut primul său recital solo la vârsta de zece ani. A absolvit Conservatorul la șaptesprezece ani, iar în 2015 a câștigat Premiul I și Premiul Publicului la Concursul Internațional de Pian de la Hamamatsu. Alexander a fost invitat în mod regulat să cânte în Japonia și la principalele festivaluri de pian, printre care: Festivalul Verbier, Festivalul MiTo din Torino, Festivalul Chopin din Duszniki, Festivalul Internațional de Pian ClaviCologne din Düsseldorf sau Festivalul Kammermusik din Salzburg. În octombrie 2018 a obținut Premiul Rainier III la “Monte-Carlo World Piano Masters 2018″.

Recitalul pianiștilor Daniel Ciobanu și Alexander Gadjiev este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Ateneului Român, strada Benjamin Franklin, nr. 1-3.

 

Parteneri: Filarmonica George Enescu, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Florăria Altfel

 

Parteneri media: Revista CARIERE, Agerpres, Observatorul cultural, Bookhub, Business24, Ziare.com, Ceașca de cultură, Agenția de carte, Societatea muzicală, 4arte, Online gallery.

 

Număr de vizualizări :538


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro