Cea de-a 10-a ediție a „Zilei Europene a Limbilor“, sărbătorită la Budapesta și la Győr

sept. 18th, 2019 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român la Budapesta, împreună cu Clusterul EUNIC Ungaria și cu cele 21 de instituții și institute culturale ale țărilor membre ale acestuia, sărbătoresc, „Ziua Europeană a Limbilor“ la 26 septembrie 2019.

Cea de-a 10-a ediție a evenimentului cultural intitulat „European Languages Cocktail Bar” marchează „Ziua Europeană a Limbilor“ printr-o serie de activități ce se vor desfășura la sediul Institutului Cultural Italian din Budapesta (19 septembrie), respectiv în Aula Tudástér a Universității „Széchenyi István” din Győr (26 septembrie), în scopul promovării diversității lingvistice europene.

În cadrul acestei ample manifestări, Institutul Cultural Român la Budapesta, organizează câte două cursuri de limbă română și participă cu standuri, la care se vor desfășura atât activități de inițiere în limba română, cât și interconexiuni cu cei avansați.

„Ziua Europeană a Limbilor“ a fost inaugurată în anul 2001, fiind dedicată sărbătoririi diversității culturale şi lingvistice, prin sprijinirea celor 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene şi a celor 200 de limbi vorbite pe întreg continentul european.

Programul complet al evenimentului îl găsiți la http://www.nyelvikoktelbar.hu/ și pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/events/382208965797840/ sau https://www.facebook.com/EUNIC.ELCB/.

 

Număr de vizualizări :627


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro