Ateliere creative și practice, la Casele Memoriale ale MNLR

sept. 10th, 2019 | By | Category: Postcard

La început de an școlar nou, Muzeul Național al Literaturii Române din București vă invită la o serie inedită de ateliere creative și practice dedicate copiilor și elevilor.

”Dacă doriți să ne însoțiți într-o călătorie prin tainele muzeului, vă invităm să participați la atelierul LECȚIA DE MUZEOLOGIE, atelier destinat copiilor cu vârste între 6 – 14 ani, dar și părinților și profesorilor lor.

În încercarea de a sublinia funcția educativă a muzeelor și poziția lor în societate, vom putea afla:
• ce este un muzeu, dar un muzeograf?
• de ce există muzeul?
• ce valori promovează muzeul?
• care sunt trăsăturile care determină unicitatea muzeului?
• pentru cine este muzeul?
• care este importanța muzeelor în viața cotidiană?

Toate acestea într-o experiență interactivă, transpunând obiectele de patrimoniu și exponatele din muzeu în viața de zi cu zi a micilor vizitatori. Aceștia vor străbate timpurile și vor primi informații inedite, altfel decât în manualele școlare, despre epoci apuse, oameni care au rămas în istoria literaturii române, obiectele care le-au aparținut și care au constituit cadrul lor de dezvoltare.

Vizita le va deschide micuților dorința de a colecționa, vor afla ce sunt colecțiile, ce se poate colecționa și de ce simțim nevoia să colecționăm, vor deveni dornici de a-și expune propriile colecții. Participanții vor fi plimbați prin lumea jocului și a poveștilor, devenind ei înșiși personajele propriilor povești.

 

Programul desfășurării atelierelor:

Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” (str. George Bacovia 63):
11,18, 25 octombrie, ora 11.00 (pentru școli)
5, 13, 19, 27 octombrie, ora 11.00 (pentru familii)
Coordonator ateliere: Lelia Spirescu, muzeograf MNLR

Casa Memorială „Anton Pann” (str. Anton Pann 20):
– 11, 18, 25 octombrie, ora 11.00 (pentru școli)
– 5, 6, 19, 20 octombrie, ora 11.00 (pentru familii)
Coordonator ateliere: Mădălina Șchiopu, muzeograf MNLR

Înscrierea la atelier se face exclusiv la adresa de e-mail: case.memoriale@mnlr.ro, în limita locurilor disponibile (max. 15 pers./atelier).

La programele pentru școli, înscrierea se face cu cel puțin două săptămâni înainte de data desfășurării atelierului.

La programele pentru familii, înscrierea se face cu o săptămână înainte de data desfășurării atelierului.

Taxa de participare constă în achitarea biletului de atelier de 5 lei/participant și a biletului de vizitare a casei de 2 lei/copil și 4 lei/adult.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta și direct la numărul de telefon 0731.003.022, persoană de contact: Andreea Drăghicescu.” , anunță MNLR.

Număr de vizualizări :385


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro