Absolvenții UNATC, premiați la Gala HOP

sept. 6th, 2019 | By | Category: Postcard

În perioada 2-5 septembrie 2019, a avut loc, la Teatrul de Stat Constanţa, cea de-a XXII-a ediție a Galei Tânărului Actor HOP. Juriul final a fost format din Adrian Batista – regizor și producător TV; Ioana Bogățan – actriţă; Ada Lupu Hausvater – regizor; Ludmila Patlanjoglu – critic de teatru și Liana Tugearu – critic de dans. Ediția din acest an, a adus multe premii aboslvenților Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”.

Aceștia au luat premii atât la categoriile individuale cât și la cele de grup după cum urmează:

 

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual 

a fost acordat actriţei ADELA MIHAI pentru „Ziţa”, după O noapte furtunoasă de I. L. Caragiale.

 

Premiul „CORNEL TODEA”  – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori

a fost acordat trupei spectacolului Wor(l)ds in progress, după texte de Matei Vişniec, trei dintre actorii din trupă fiind absolvenți UNATC: ANDREI ATABAY, LIA MARIN şi OCTAVIAN VOINA.

 

 

 

Premiul „SICĂ ALEXANDRESCU” – Premiul special al juriului

a fost acordat actorului ALIN POTOP pentru „Propun să nu ajungem niște triști”, după Însemnările unui nebun de Nikolai Gogol.

 

PREMIUL PUBLICULUI și Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF

Cea mai bună actriţă: THEODORA SANDU

 

Cea mai bună trupă de actori: In-cerc-uit, după texte de Matei Vişniec, cu ALINA DUMITRACHE, ANDREI IANUŞ, ALEXANDRA OIŞTE, CRISTINA SIMION, IOANA BEATRICE TĂNASĂ şi MIHAI VASILESCU.

 

Număr de vizualizări :495


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro