2.000 de muzicieni Cantus Mundi au amplificat Festivalul Internațional George Enescu cu 250 de noi evenimente conexe

sept. 23rd, 2019 | By | Category: Postcard

În perioada 31 august – 22 septembrie 2019, vibrația Festivalului Internațional George Enescu a fost extinsă în 31 de spații neconvenționale din București, prin proiectul Orașul cântă. 2.000 de coriști, instrumentiști și artiști din Programul Național Cantus Mundi au conectat publicul meloman din capitală la universul sonor al ediției XXIV a Festivalului. Reuniți din 19 județe din România și din Chișinău (Republica Moldova), copiii și tinerii din rețeaua Cantus Mundi au transformat orașul într-o imensă sală de spectacol, prin 250 de micro-concerte și recitaluri, care s-au desfășurat timp de 23 de zile în 6 parcuri, 5 muzee, 4 mall-uri și 16 clădiri de birouri. 

“Orașul cântă reprezintă o experiență Enescu incredibilă, pentru că în 31 de locuri din București, indiferent că au fost parcuri, muzee, centre comerciale sau de afaceri, 2.000 de copii și tineri au dus vibrația muzicală a Festivalului Enescu mai aproape de bucureșteni. A fost un superb efort al membrilor Cantus Mundi de a dărui publicului frumusețea muzicii culte și de a-i conecta și pe cei care nu ajung în sălile de spectacol la vibrația Festivalului Internațional George Enescu”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

Orașul cântă, proiect asociat Festivalului Internațional George Enescu și derulat în premieră anul acesta, a fost un parteneriat socio-cultural prin care s-a încurajat consumul de muzică elevată, într-o manieră actuală și inedită. Oferind tuturor spectatorilor un spațiu de relaxare și evadare din cotidian, muzicienii au fost răsplătiți cu ropote de aplauze la finalul fiecărei reprezentații.

Conex proiectului Orașul cântă s-a desfășurat Cantus Mundi Unique Experience, un eveniment fără precedent în România. 20 de persoane, în grupuri de câte 5, au fost pe rând în lumina reflectoarelor, urcând pe scena din Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” pentru a urmări un show memorabil susținut de „spectatori”: aproape 100 de interpreți, membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și tineri coriști din Programul Național Cantus Mundi.

Mall-uri partenere: Promenada Mall, AFI Cotroceni, Mega Mall București, Sun Plaza

Muzee partenere: Muzeul Național „George Enescu”, Muzeul Național al Țăranului Român, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Galeria Galateca, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Parcuri partenere: Parcul Regele Mihai I al României – Herăstrău, Parcul Circului de Stat, Parcul Unirii, Parcul Tineretului, Parcul Sebastian, Parcul Drumul Taberei – Moghioroș

Parteneri media: Actualitatea Muzicală, AgențiadeCarte.ro, Agerpres, Bookhub, Cațavencii, Ceașca de cultură, feeder.ro, 4arte.ro, Itsy Bitsy FM, Metropotam, platforma Calendarevenimente.ro, Radio București FM, Raftul cu idei, SENSOTV.RO, Societatea Muzicală, Zile și Nopți București

Orașul cântă este un proiect dezvoltat de Programul Național Cantus Mundi prin Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, cu susținerea CBRE România și sub egida Festivalului Internațional George Enescu 2019 ca program asociat acestuia. Orașul Cântă este desfășurat de Cantus Mundi București, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

 

Despre Festivalul Internațional George Enescu

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, Festivalul Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 31 august-22 septembrie 2019. În sălile de concerte din București, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii, având 50 de naționalități și vor fi prezentate 84 de concerte și recitaluri. Ediția din acest an a festivalului totalizează 34 de prezențe în premieră în România: 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida și nouă dintre cele mai bine cotate orchestre din lume. Ediția 2019 a Festivalului Enescu își așteaptă publicul la Sala Mare a Palatului, Ateneul Român, Sala Radio și la Sala Mică a Palatului la concerte și recitaluri grupate în jurul a șase mari secțiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopții”, „Recitaluri și concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte și evenimente în Piața Festivalului, conferințe, lansări de discuri și de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/

Despre Cantus Mundi

Programul Cantus Mundi București (instituit prin Hotărârea nr. 285/ 17.05.2018 a Consiliului General al Municipiului București) se desfășoară pentru dezvoltarea mișcării corale din Capitală, astfel încât, în perioada următoare, 300 de noi coruri să reunească peste 9.000 de copii și tineri bucureșteni, motivați să fie parte a unei mișcări culturale prestigioase și incluzive. Cantus Mundi București este implementat în cadrul Programului Național Cantus Mundi și se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat în 2011 de reputatul dirijor Ion Marin și derulat alături de membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.300 de coruri. Peste 45.700 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Despre CBRE România

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central în Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2017. Compania are peste 80.000 de angajați (fără a include afiliații), răspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari și deservește proprietari și chiriași prin intermediul celor peste 450 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume. În România, CBRE este lider al segmentului de comercial real estate și oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte, servicii de Design and Build, managementul proprietății, administrarea investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică, vânzări de proprietăți, servicii ipotecare și servicii de dezvoltare.  Informații suplimentare pe www.cbre.ro.

 

Număr de vizualizări :963


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro