Editura Tracus Arte participă la ediția a IV-a a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău

aug. 13th, 2019 | By | Category: Postcard

În perioada 28 august – 1 septembrie 2019, Editura Tracus Arte va participa cu peste 100 de titluri la cea de-a patra ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău, care se desfășoară la Complexul Expozițional MOLDEXPO. Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău este organizat de Asociația Editorilor din România, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Uniunea Editorilor din Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Dintre titlurile cu care Editura Tracus Arte va fi prezentă, menționăm volumele recent apărute: Cazul Daniil Harms. Supraviețuirea avangardei ruse, de Camelia Dinu, Amintiri refuzate, de Imbi Paju (traducere de Loredana Voicilă), Manual de întrebări, de Carmen-Francesca Banciu, Poeme alese, de Anne Sexton (traducere de Diana Geacăr și Cătălina Matei), Miile de tehnologii ale extazului, de Frank Bidart (traducere de Tiberiu Neacșu), Opere XVI, Cardenio, Poeme, de William Shakespeare (ediție coordonată și îngrijită de George Volceanov), Postumanismul, coord. Alex Ciorogar, Vi se pare cumva nedreaptă dispariția dumneavoastră?, de Matei Vișniec.

Înființată în 2008 cu scopul de a publica cei mai buni autori români contemporani, Editura Tracus Arte și-a diversificat în ultimii ani portofoliul, fără să renunțe la misiunea sa inițială. Echipa editorială își propune, pe de o parte, să descopere și să impună scriitorii români de azi din toate genurile literare și culturale, de la poezie, proză și teatru, la critică și teorie, iar pe de altă parte, să (re)aducă în actualitate opere esențiale, intrate deja în canonul (post)modernității. Cele peste 100 de titluri publicate anual – opere originale și traduceri (în general titluri de referință ale literaturii universale, autori premiați cu unele dintre cele mai importante distincții: Nobel, Herder, T. S. Eliot) – stau mărturie pentru diversitatea și semnificația preocupărilor noastre: de la debuturi în poezie sau antologii ale unora dintre cei mai valoroși poeți români și străini ai secolului XX, la studii despre avangardă, critică literară și teorie. În același timp, publicarea operelor complete ale lui Shakespeare și Cehov, alături de volumele lui Antonin Artaud și de cele ale autorilor români ca Matei Vișniec, dovedește interesul nostru pentru teatru și avatarurile lui.

Mai multe informații la www.edituratracusarte.ro

 

Număr de vizualizări :749


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro