Ediția 2019 a Școlii de Vară Cantus Mundi București – educație culturală altfel pentru copiii din capitală

aug. 5th, 2019 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 3 august 2019, s-a încheiat cea de-a doua ediție a Școlii de Vară Cantus Mundi București, organizată de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul  Cantus Mundi, în parteneriat cu PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive, din cadrul Primăriei Bucureşti și cu sprijinul Operei Comice pentru Copii. Școala de Vară Cantus Mundi București s-a desfășurat pe parcursul a 28 de zile pentru aproape 1.000 de copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani. Participanții, împărțiți în două serii, au experimentat învățarea prin joacă și, astfel, au beneficiat de peste 2.000 de ore de pregătire gratuită, complexă și aplicată.

Aproape 1.000 de copii au absolvit Școala de Vară Cantus Mundi București – un nou model de educație culturală pentru școala românească. Rezultatele sunt spectaculoase, iar impresiile venite din partea copiilor și părinților sunt motivante. Încă o dată, Cantus Mundi a propus un alt tipar de școală, care s-a dovedit a fi o reușită și care este din ce în ce mai apreciat pe piața educațională din capitală. Vara aceasta vom replica Școala de Vară la Iași și, de asemenea, atelierele și cursurile Cantus Mundi în cele 20 tabere organizate în județele Neamț și Tulcea, la Neptun, Sinaia, precum și în Tabăra de la Costinești de la începutul lunii septembrie, pe care o pregătim cu sprijinul colegilor noștri de la PROEDUS pentru 800 de liceeni din București”, a declarat Emil Pantelimon, Managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

 

Beneficiarii Școlii de Vară s-au pregătit în cadrul a 10 tipuri de ateliere educaționale: muzică corală, jocuri muzicale, istoria muzicii, improvizație muzicală, actorie, percuție, nutriție și mișcare scenică, dezvoltare personală și dezbatere academică. Cursurile s-au desfășurat sub îndrumarea a 34 de formatori Cantus Mundi, profesioniști din lumea muzicii și a artelor spectacolului sau specialiști în psihologia copilului și comunicare.

Fiecare serie a fost finalizată cu spectacole de absolvire, la care părinții și-au aplaudat și ovaționat copiii, care au cântat și dansat pe scenă alături de artiști consacrați – Trupa Vunk, Cristi Minculescu, Valter & Boro, precum și inegalabila soprană Felicia Filip. De asemenea, ei au avut-o ca invitat surpiză și pe Feli, alături de care au filmat un videoclip, special produs pentru ei în cadrul Școlii de Vară.

 

„Pentru societatea în care sunt nevoiți să crească şi să se dezvolte copiii noştri, acest program este o binevenită gură de oxigen. Au învățat ce înseamnă prietenia, punctualitatea, organizarea şi munca în echipă. Cel mai important cred că este faptul că încep să realizeze că fără cultură nu se poate trăi frumos. Ați reuşit să puneți cărămizi minunate la temelia dezvoltării lor armonioase. Sunt convinsă că în spatele a ceea ce am văzut noi, părinții, a fost multă muncă şi implicare a unei întregi echipe grozave! Mulțumesc!” – părinte absolvent grupa Portativ, Școala de Vară Cantus Mundi București 2019.

 

„Un program extrem de benefic pentru integrarea copiilor în grup, care contribuie în mod esențial la creșterea stimei de sine a acestora, la a-și descoperi abilități noi și a-și exprima emoțiile. Într-un cuvânt – extraordinar! Mulțumesc din suflet tuturor celor implicați!”- părinte absolvent grupa Sol, Școala de Vară Cantus Mundi București 2019.

 

Această aproape o lună de școală învățată altfel s-a desfășurat sub atenția și grija unei echipe formate din peste 100 persoane: diriginți de grupe, voluntari, organizatori, tehnicieni sau personal administrativ.

Școala de Vară Cantus Mundi București reprezintă o ofertă educațională de elită, care susține dezvoltarea participanților pe mai multe niveluri, prin procese interactive, learning by doing, în care copiii învață despre ei înșiși, dar și despre muzică și artă, exersându-și creativitatea, dar și coordonarea cu trainerii și colegii lor. Copiii au înțeles ce înseamnă să fii parte a unei comunități și cum fiecare subiect studiat și repetat în colectivitatea Cantus Mundi are un rezultat palpabil și benefic. Ei au experimentat comunicarea și conexiunea cu colegii de grupă pentru atingerea unui obiectiv, au învățat care sunt rigorile repetițiilor și aparițiilor pe scenă sau cum să își controleze emoțiile în momente cheie.

Școala de Vară Cantus Mundi București se organizează anual și se adresează tuturor copiilor din București dornici să-și exploreze creativitatea prin intermediul muzicii, a artelor spectacolului și al altor activități educative și culturale.

Programul a fost implementat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și echipele Cantus Mundi și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive, din cadrul Primăriei Bucureşti, cu sprijinul Operei Comice pentru Copii și Aqua Carpatica.

 

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor român Ion Marin și derulat în colaborare cu membrii Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 45.700 de copii, alături de dirijorii lor, care participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre

 

 

Număr de vizualizări :652


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro