Dr. Constantin Dumitru Dulcan, medic neurolog, va susține trei conferințe în Italia și Elveția

aug. 12th, 2019 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 31 august – 1 septembrie 2019 publicul român și italian va avea prilejul să îl întâlnească pe Prof. Dr. Constantin Dumitru Dulcan, medic neurolog, care va susține o serie de conferințe în cadrul mai multor evenimente organizate în Italia la Milano și Elveția la Lugano – Paradiso.  Manifestarea este organizată de Consulatul Onorific al României din Lugano. 

Date conferințe: 

31 august 2019: Consulatul General al Romaniei la Milano, ora 19 00

1 septembrie 2019: Chiesa Madonetta Lugano, ora 12 00

2 septembrie 2019:  Sala Multiuso Municipiul Paradiso  Lugano 

 

Va fi lansat cu această ocazie volumul: Mintea de dincolo (ed. Școala Ardeleană, 2015) recent apărut în traducere în limba italiană “Oltre questa coscienza – Sintesi e significato delle esperienze di morte clinica”, la editura Rediviva din Milano, 2019, traducere Marinela Safta Somazzi.

 

Dumitru Constantin Dulcan, născut la 6 noiembrie 1938 în comuna Mârghia, județul Argeș, a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti (1962). Este specializat în neurologie și psihiatrie, cu competenţe în explorări neurofiziologice. Este Doctor în ştiinţe medicale. A fost Şeful Catedrei de Neurologie la Spitalul Militar Central şi Şeful Catedrei de Neurologie şi Neuropsihosomatică de la Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucureşti. Este membru al Societăţii Române de Neurologie, al Organizaţiei Internaţionale de Cercetare a Creierului (IBRO), al Societăţii Române de Psihiatrie, al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România şi din străinătate şi al numeroase societăţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale. A elaborat ca autor unic sau coautor numeroase lucrări de specialitate și note de curs în domeniul neurologiei, este autorul a patru invenții de uz medical brevetate de OSIM, a participat la zeci de reuniuni științifice naționale și internaționale cu peste 300 de comunicări, a fost distins cu binemeritate premii și decorații.
Profesorul univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan este autor a numeroase monografii, tratate, lucrări şi cărţi de certă valoare ştiinţifică dar şi eseistică. Cartea sa, Inteligenţa materiei, (prima ediție Iași, 1981) a fost distinsă cu premiul pentru filosofie „Vasile Conta“al Academiei Române în anul 1992.

 

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile!

 

Număr de vizualizări :1633


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro