Campion evreu al României : Leon Rotman, la „Cafeneaua Românească” de la ICR Tel Aviv

aug. 5th, 2019 | By | Category: Postcard

În continuarea seriei de evenimente din cadrul „Cafenelei Românești”, ICR Tel Aviv va organiza și găzdui un eveniment în onoarea domnului Leon Rotman, în prezent cel mai în vârstă campion olimpic al României și singurul evreu român dublu campion olimpic.  Evenimentul, desfășurat în limba română, va avea loc în data de 8 august 2019, cu începere de la ora 18:00. 

Leon Rotman, născut la București, în data de 22 iulie 1934, a fost multiplu campion național la caiac-canoe, fiind dublu medaliat cu aur la Olimpiada de la Melbourne, din 1956, la 1.000 şi 10.000 de metri. Mai mult, în 1960, la Olimpiada de la Roma, a obținut bronzul la proba de 1.000 de metri.

 

Comunitatea românească din Israel va avea astfel ocazia, datorită inițiativei ICR Tel Aviv, să cunoască pe unul dintre marii sportivi români evrei și să-i asculte povestea de viață și drumul lung și dificil către recunoașterea internațională. În cadrul evenimentului, alături de discuțiile libere întreținute de dl. Rotman, vor fi proiectate fragmente din materiale de televiziune dedicate acestuia.

Număr de vizualizări :556


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro