Tânăra pianistă Leona Crasi, în Seria românească de la St Martin-in-the-Fields

iul. 18th, 2019 | By | Category: Postcard

Pianista Leona Crasi este invitata lunii iulie în seria de concerte organizată de Institutul Cultural Român din Londra, de mai bine de opt ani, în parteneriat cu prestigioasa instituție muzicală londoneză St Martin-in-the-Fields. Vineri, 19 iulie 2019, aceasta va oferi un recital ce va cuprinde lucrări de György Ligeti, Diana Rotaru și Franz Liszt. Concertul încheie seria de recitaluri româneşti de la St Martin-in-the-Fields din prima jumătate a acestui an, care a mai cuprins concerte susţinute de violiniștii Mălina Ciobanu, Iohan Coman, Rebeca Lazăr și Ioan-Octavian Pârlea, alături de pianiștii Mihai Ritivoiu, Kira Frolu și Radu Stoica. 

Leona Crasi a început studiul pianului în România, la vârsta de 3 ani, continuându-și studiile la Școala de Muzică din Cluj-Napoca, pentru ca apoi să se stabilească în Statele Unite ale Americii, studiind la Alabama School of Fine Arts sub îndrumarea lui Ronald Shinn. De-a lungul timpului a beneficiat de îndrumarea unor profesori de la universități prestigioase, precum Academia Franz Liszt (Budapesta), Juilliard School of Music (New York), Cleveland Institute of Music (Cleveland) și Royal Academy of Music (Londra). Leona a fost laureată a numeroase competiții și festivaluri naționale și internaționale de specialitate. Printre performanțele ei amintim Premiul I la Festivalul de Muzică Ungară al Institutului Balassi din România (2017), Premiul Special la Festivalul de Muzică și Artă de la Worthing (Marea Britanie, 2016), Premiul I la Concursul de Muzică Louis Pickard (Alabama, 2013). De asemenea, a susținut concerte în România, Statele Unite ale Americii, Anglia, Ungaria și Spania. Printre activitățile concertistice recente se numără apariții în cadrul Festivalului Internațional de Muzică de la Bozsok, Institutul Cultural Maghiar din Londra, The Forge Venue din Londra și o colaborare cu Filarmonica de Stat „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. În prezent, pianista studiază la prestigioasa Royal Academy of Music, sub îndrumarea lui Colin Stone.

 

Pentru mai multe detalii despre eveniment și despre întreg programul ICR Londra, vă rugăm să vizitaţi www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/.

 

Număr de vizualizări :851


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro