Lansare la Tulcea: „Sipetul cu îngeri”, de Catia Maxim, Editura Tracus Arte

iul. 3rd, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 23 iulie 2019, ora 17:30, la Art Cafe „Casa Avramide” (str. Progresului 32, Tulcea), va avea loc lansarea volumului Sipetul cu îngeri, de Catia Maxim, Editura Tracus Arte. Invitată specială: Aura Piha. Moderator: Sterică Fudulea.

„Prezentul e searbăd, iar viitorul mă întristează. Scriu ca să scap de temeri și tristeți. Atenţie, însă, bătrâne! Fereşte-te de alunecuşurile scrisului. Scrie scurt şi concis, fără floricele, frazeologie stearpă, pe cât posibil, fără sentimentalisme umflate, siropoase sau apucături de moş sfătos. Ţine-te, cât poţi, cu mâinile şi picioarele de realitate, de adevăr şi, numai când n-ai încotro, însăilează vreo legendă auzită de la strămoşi.” (Dan Telemac)

Carmen Ecaterina Constantinescu (pseudonim Catia Maxim) a absolvit Facultatea de limba şi literatura română (Universitatea Bucureşti) în 1981. A fost profesor de română-franceză, corector și redactor la Editura Ion Creangă și a debutat ca scriitor în 2007, cu romanul Încă un pas, Editura Echinox, Cluj. A continuat, în 2008, cu volumul de povestiri Clipe salvate, Editura Nicol, Bucureşti, 2009, romanul Ghici pe cine iubesc eu?, Editura Semne Artemis, Bucureşti, 2010, romanul Între timpuri, Editura TracusArte; 2011, romanul Îngerii din Moscopole, Editura TracusArte; 2013, Îngerii din Moscopole. Exilul (Editura Tracus Arte), 2014, Slowmotion(Editura Tracus Arte), 2015, Îngerii din Moscopole. Istorii îngemănate (Editura Tracus Arte).

Catia Maxim s-a documentat riguros în vederea scrierii ciclului Îngerii din Moscopole, astfel născându-se o prietenie cu comunitatea de armâni, mereu interesați de promovarea și (re)descoperirea tradițiilor și culturii lor. „Istoria Moscopolei a pornit de la o întâmplare reală, relatată la începutul primului volum. Pe măsură ce citeam, devenea și mai palpitant. Apogeul însă l-a constituit vizita la Moscopole, în Albania, din vara lui 2010. Fiecare carte are destinul ei, ca un copil, crescut și educat până când vine timpul să-și ia zborul. Personajele mele nu mă părăsesc și nu mă trădează: doar își consumă esențele în deplină libertate, fără ca eu să am vreun regret”, mărturisea într-un interviu Catia Maxim.

Mai multe informații aici: https://www.facebook.com/events/442477396304431/

Volumul e disponibil în librării și pe website-ul editurii: https://edituratracusarte.ro/produs/sipetul-cu-ingeri-catia-maxim/

 

Număr de vizualizări :702


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro