”Crucea Roșie Română. Geneza instituțională și activitatea umanitară ( 1876-2019)”

iul. 3rd, 2019 | By | Category: Postcard

Vineri, 5 iulie 2019, ora 10.00,  Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în parteneriat cu Palatul Copiilor Galaţi și Crucea Roşie Română – Filiala Galaţi vă invită la Palatul Copiilor Galaţi, unde se vor desfăşura o serie de activităţi sub genericul CRUCEA ROŞIE ROMÂNĂ. GENEZA INSTITUŢIONALĂ ŞI ACTIVITATEA UMANITARĂ (1876-2019), menite a marca sărbătorirea a 143 de ani de la înfiinţarea Crucii Roşii Române.

Cu acest prilej, vor fi susținute expuneri referitoare la contextul istoric internaţional (Bătălia de la Solferino, 1859) şi personalitatea celui care a contribuit în mod covârşitor la fondarea Crucii Roşii Internaţionale, Jean-Henry Dunant (1828-1910):

– Crucea roşie – simbol al umanităţiiprof. dr. Charlotte Barbu;

– Scurt istoric dedicat aniversării a 143 de ani de la înfiinţarea Crucii Roşii Românemuzeograf dr. Mariana-Delia Pohrib.

Revenind în actualitate, prin amabilitatea domnului director Gheorghiţă Hogea vor fi prezentate activităţile actuale ale Crucii Roşii Române – Filiala Galaţi precum şi manevre de resuscitare în caz de stop cardio-respirator.

 

Evenimentul se va desfăşura la Palatul Copiilor Galaţi, str. Mihai Bravu, nr. 28.

 

Număr de vizualizări :731


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro