Vizita la Academia Română a ES doamnei Jiang Yu, ambasador al Republicii Populare Chineze în România

iun. 28th, 2019 | By | Category: Postcard

Doamna Jiang Yu, noua ambasadoare a Republicii Populare Chineze la București, a fost, miercuri, 26 iunie 2019, oaspetele Academiei Române.  Excelența Sa, doamna Jiang Yu, a fost primită de academicianul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române. În cadrul întrevederii au fost apreciate bunele relații de colaborare științifică și culturală dintre Academia Română și instituții similare din Republica Populară Chineză și au fost trecute în revistă schimburile realizate în ultimii ani între institutele de cercetare ale Academiei Române și Academiile Chineze de Științe, cu deosebire în domeniile economic, social, tehnologia informației, agricultură, protecția mediului. 

Doamna ambasador a dorit să mulțumească Academiei Române pentru organizarea, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe din România, în data de 11 iunie 2019, a conferinței internaționale dedicate relațiilor de parteneriat strategic dintre Uniunea Europeană și Republica Populară Chineză, „The Future of EU-China Relations: Looking Beyond the Horizon“, conferință desfășurată în cadrul agendei Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Au fost de asemenea discutate detaliile prezenței președintelui Academiei Române, academicianul Ioan-Aurel Pop, în luna august 2019, la Târgul Internațional de Carte de la Beijing, în cadrul căruia România va fi țara invitată de onoare, sărbătorind astfel împlinirea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Populară Chineză. Cu acest prilej, se preconizează încheierea unui acord între asociațiile editorilor din cele două țări în vederea demarării unui program de traducere reciprocă a operelor fundamentale ale culturii române și chineze.

Academicianul Ioan-Aurel Pop și doamna ambasador Jiang Yu au exprimat convingerea că, pe fondul unei tradiții istorice îndelungate de respect și dialog între cele două țări, există toate premisele de continuare a dezvoltării relațiilor durabile de colaborare științifică și culturală româno-chineze.

 

Număr de vizualizări :632


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro