Vernisaj ” ÎNGEMĂNĂRI” – Nicolae Moldovan

iun. 4th, 2019 | By | Category: Postcard

Joi, 14 iunie 2019, ora 19.00, Galateea Contemporary Art vă invită  la vernisajul expoziției ”ÎNGEMĂNĂRI” , solo show Nicolae Moldovan, artist ceramist, membru al Galateea Group. Prezintă: Mădălina Mirea, istoric de artă. Curator: Cristina Popescu Russu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 14 iunie – 11 iulie  2019. Intrare liberă. AgențiadeCarte.ro este partener media.

”Nicolae Moldovan este unul dintre cei mai activi artiști ceramiști bucureșteni. Mereu pe drum, între atelierul său din Timișoara și studenții pe care îi îndrumă la București, artistul își ia, din timp în timp, răgazul pentru a genera forme suple și epurate, cu caracter sculptural. Căci lucrările lui Nicolae Moldovan sunt recognoscibile în orice context: sunt piese cu volume precise, din lut, uneori angobat, din gresie sau porțelan, cu mici accente cromatice, grele de sens. Forme esențializate, îmbinate în nut și feder, trimit la unelte ancestrale, a căror utilitate pare că s-a pierdut. Volume cuminți, odihnitoare, cu suprafețe line, te îndeamnă să le atingi.  Fiecare lucrare este un mic container de gânduri distilate, în care artistul încheagă momentul prim și ultim al genezei formei, îndelung negociate cu o instanță superioară. Uneori câștigă el, alteori câștigă forma și acest balans este spectaculos și atrăgător”.
Mădălina Mirea, iunie, 2019

Parteneri media:
Observator Cultural, Modernism, Radio România Cultural, Senso TV – Arte, Agenția de Carte, Cultura, Art Clue

www.galateeagallery.com/
https://www.facebook.com/galeria.galateea/

Număr de vizualizări :657


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro