TNB prezintă 2 spectacole la Festivalul „Miturile Cetăţii”

iun. 20th, 2019 | By | Category: Postcard

Două dintre premierele actualei stagiuni, de la Teatrul Naţional din Bucureşti – instituție cu vocație culturală polivalentă – vor putea fi văzute la Constanţa, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Miturile Cetăţii”, aflat în acest an la cea de-a IV-a ediţie. TNB a fost invitat să prezinte spectacolul concert SĂFTIȚA (Balkanic Project by Marius Mihalache) în data de 21 iunie, de la ora 21.30, în Piaţa Ovidiu şi A FOST ODATĂ ÎN ROMÂNIA, spectacol de pantomimă în regia lui Dragoş Huluba, ce se va juca pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, pe 25 iunie, de la ora 19.00.

SĂFTIȚA lui Marius Mihalache este un proiect susţinut împreună cu Marius Mihalache Band, care a căpătat girul Teatrului Național ”I.L.Caragiale” la începutul toamnei 2018, fiind inclus în repertoriul său permanent, în cadrul programului TNB Parateatral Muzică. Spectacolul a fost recent distins la Gala Premiilor UNITER cu un Premiu special.

Combinaţie ingenioasă între spiritul balcanic şi sufletul românesc, Săftiţa extraordinarului interpret și compozitor Marius Mihalache este o oglindă cu mai multe chipuri, în care se regăsesc şi iubirea, şi dorul şi aşteptarea. Oricine din public poate rezona recunoscându-se într-una din … Săftiţele spectacolului! Cei care vă apropie de fascinantul tărâm muzical făcând revelaţia posibilă sunt: Marius Mihalache – supranumit de un cronicar român „un Paganini al țambalului”- și co-echipierii lui de mare talent: Arabela Nicolau (voce), Lorin Mihalache (tobe), Marius Gagiu (flaut, caval), Nicu Băran (bass).

A fost odată în România este o poveste plină de emoţie, cu oameni simpli puși în situații excepționale.

Un spectacol în care cuvintele se amestecă cu pantomima, step-ul, muzica şi gag-ul rafinat.

Un spectacol antrenant, provocator, plin de umor si nostalgie, despre cine am fost noi în acești 100 de ani, cum erau dragostea, râsul, durerea. Și poate un răspuns pentru întrebările celor mai tineri dintre noi. A fost odată în România… şi povestind despre asta, patru actori minunaţi: Ileana Olteanu, Eduard Adam, Violeta Huluba, Dragoș Huluba.

La precedenta ediţie a Festivalului, TNB a fost prezent cu un alt spectacol îndrăgit de public, Magic Naţional.

Număr de vizualizări :771


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro