SERATA PEN ROMÂNIA – Problematici PEN din Balcani

iun. 20th, 2019 | By | Category: Postcard

Joi, 27 iunie 2019, la ora 19.00, în salonul GDS / Green Hours (Calea Victoriei 120, București), se va desfășura o nouă ediție a Seratelor PEN România, avându-i drept protagoniști pe scriitorii Radu Sergiu Ruba și Vladimir Martinovski (Macedonia de Nord).

Radu Sergiu Ruba va prezenta o inițiativă de rezoluție inițiată de el și propusă de PEN România la PEN International, menită a veni în întâmpinarea problemelor specifice ale scriitorilor și cititorilor nevăzători, și va da citire unora dintre cele mai noi texte literare ale sale.

Vladimir Martinovski va prezenta activitatea PEN clubului nord-macedonean, al cărei vicepreședinte este, cu accent pe o interesantă inițiativă privind publicarea la Skopje a unei antologii de poezie a autorilor membri ai PEN cluburilor din Europa Centrală și de Est; prezentarea sa va fi urmată de lectura câteva poeme din creația proprie.

Amfitrioni: Magda Cârneci, președinte PEN România Caius Dobrescu, vicepreședinte PEN România

Moderator: Mircea Dan Duță (care este și traducătorul lui Vladimir Martinovski în limba română)

Evenimentul se va desfășura în română, nord-macedoneană și engleză, fiind asigurată în permanență traducerea între cele trei limbi.

Na obrázku může být: 1 osoba, sluneční brýle a záběr zblízka Na obrázku může být: 1 osoba, brýle a záběr zblízka

Număr de vizualizări :860


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro