Peste 70 de tineri s-au înscris la prima ediție a Concursului “Valori pianistice”

iun. 6th, 2019 | By | Category: Postcard

Peste 70 de tineri pianiști din țară și străinătate s-au înscris la prima ediție a Concursului “Valori pianistice”, competiție inedită în urma căreia cei mai buni dintre cei foarte buni, pe lângă premiile în bani, vor avea și șansa de a cânta în fața publicului larg în nu mai puțin de 8 recitaluri, desfășurate în săli importante din București, dar și în spații culturale de mare vizibilitate din Tecuci, Onești, Sibiu și Breaza. Concursul „Valori pianistice”, inițiat de pianista de renume international Mădălina Pașol, se va desfășura sub înaltul patronaj al Ambasadei Confederației Elvețiene în România. Întrecerea are două mari secțiuni – amatori și profesioniști, fiind deschisă atât tinerilor pianiști care studiază din pasiune arta interpretării la instrumentul cu claviatură, cât și celor care doresc să transforme plăcerea în profesie.

Etapele dedicate pianiștilor AMATORI se vor desfăsura SÂMBĂTĂ 8 IUNIE, de la ora 9:00, în Salonul Librăriei Muzicale „George Enescu” din Piața Sfinții Voievozi nr. 1, Sector 1, București, iar din juriul de specialitate fac parte:

Christina Boos – Pianist concertist si prof. de pian – Frankfurt, Germania

Sebastian Crăciun – Presedinte Asociația Pro Valores – București, România

Mădălina Pașol – Pianist concertist, Presedinte Institutul de Arte – Bucuresti – Berlin, Germania

Etapele dedicate pianiștilor PROFESIONIȘTI se vor desfășura DUMINICĂ 9 IUNIE, de la ora 9:00, în Salonul reședinței Ambasadorului Confederației Elvețiene în România, din str. Atena nr. 12, în juriu alăturându-se celor trei deja amintiți:

Olivia Laura Doniga – Prof. Pian, Director PianoArt – Galați, România

Dragoș Călin – Conf. Univ. Dr. Universitatea Națională de Muzică – Bucuresti, România

Gala Laureatilor va avea loc la Sala mica a Ateneului Roman, Sâmbătă 15 iunie 2019, ora 17:00 și va fi urmată de un recital al concurenților la Muzeul Enescu, care se va desfășura Joi 20 iunie 2019, de la ora 18:00.

Premiile în bani vor fi oferite de Clubul Rotary Bucharest și Pașol Music Studio.

Organizator: Pașol Music Studio

Parteneri: Editura Muzicală Grafoart și Asociaţia “Pro Valores”.

Mai multe amănunte pe: https://www.facebook.com/valoripianistice/ și www.asociatiaprovalores.ro

 

Număr de vizualizări :729


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro