spot_img

Peste 200.000 de spectatori, în stagiunea 2018/2019 a Operei Comice pentru Copii

În luna iunie a acestui an, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), încheie stagiunea de spectacole 2018/2019 cu cifre impresionante. Peste 200.000 de spectatori, copii, părinți și bunici au vizionat cu entuziasm cele peste 800 de reprezentații ale celor mai îndrăgite spectacole OCC. În cadrul acestei stagiuni, pe scenele Operei Comice s-au jucat 59 de titluri diferite, au fost puse în scenă 11 spectacole-premieră dintre care 5 la Sala Mare, 3 la Sala UnderGrant și 3 la Salonul Mozart, s-au vândut peste 96.000 de bilete la toate spectacolele și peste 81.000 de tichete la cele două Festivaluri organizate: ,,Poveste de Crăciun” și ,,Festivalul Opera Copiilor” (FOC).

Unele dintre cele mai îndrăgite activități de la Opera Comică pentru Copii au fost Atelierele Micul Artist unde peste 1.250 de copii au luat lecții de balet, street dance, dansuri populare, dans contemporan, step, cor, actorie, comunicare, fotografie, jurnalism, pantomimă, pictură, desen, zumba, blockflote și multe altele. În curtea instituției din Calea Giulești, nr. 16, cei mai curajoși copii au realizat un total de 484 de trasee în spațiul dedicat activităților Aventura Parc, iar în camerele Escape Room s-au înregistrat 306 evadări ale celor mai dibace echipe.

 

Pasiunea și dedicarea fiecărui membru al echipei Operei Comice pentru Copii a atras un număr și mai mare de admiratori pe pagina de Facebook: 38.000, o cifră care subliniază aprecierea publicului larg pentru toate activitățile Operei Comice pentru Copii. De asemenea, în stagiunea 2018/2019, Opera Comică a înregistrat peste 1.500 de apariții în mass media.

 

 

 

Abonamentele pentru stagiunea 2019/2020 sunt disponibile

 

În toamnă, Opera Comică pentru Copii revine cu cele mai frumoase spectacole pentru cei mici. Astfel, pe 13 septembrie, la Sala UnderGrant, cei mici sunt așteptați cu o primă premieră a noii stagiuni – spectacolul de teatru ,,Erus și Valea Generozității”. Tot aici, în prima jumătate a stagiunii 2019/2020 vor mai putea fi vizionate: opera ,,Bastien si Bastienne”, premiera de balet ,,Scufița Roșie”, îndrăgitele spectacole de teatru ,,Erus si Valea Răbdării” și ,,Lunaticii” și spectacolul de balet ,,Poveste vieneză”.

Din 27 septembrie, revine pe scena Sălii Mari unul dintre cele mai iubite spectacole din programul OCC: musicalul ,,Sunetul Muzicii”.  Pe 11 octombrie, Opera Comică îi așteaptă pe cei mici la o nouă premieră: spectacolul de balet ,,Frumoasa din pădurea adormită”. Tot la Sala Mare, din 2 noiembrie, copiii o pot revedea pe micuța Dorothy în musicalul ce îi poartă numele, iar din 16 noiembrie spectacolul de operă ,,Motanul încălțat” revine în programul OCC. Spectacolele speciale ale lunii decembrie sunt baletul ,,Spărgătorul de nuci” și opera ,,Hänsel și Gretel”, alte două titluri așteptate cu entuziasm de cei mici.

La Salonul Mozart, din 5 octombrie, Colombina se întoarce într-un spectacol de operă de o frumusețe aparte, iar din 12 octombrie, cei mici îl pot revedea pe Nino în concertul ,,Orchestra lui Nino”. Premiera de la finalul stagiunii 2018-2019, ,,Carnavalul Animalelor” revine pe scena Sălii Mozart din 19 octombrie, iar ,,Petrică și Lupul”, spectacolul care a depășit 100 de reprezentații, poate fi vizionat începând cu 19 noiembrie.

 

Cei care vor să își asigure locuri încă de pe acum la spectacolele stagiunii viitoare, își pot achiziționa abonamente încă de pe acum. Abonamentele Clasic OCC au prețuri cuprinse între 200 și 500 de lei și asigură  locuri la 10 reprezentații de weekend la Sala Mare a instituției, cu excepția premierelor și avanpremierelor. Abonamentele dedicate spectacolelor din sălile mici ale OCC, Sala UnderGrant și Sala Mozart, sunt disponibile la prețul de 200 de lei și asigură locuri la 10 reprezentații de weekend desfășurate în aceste săli, cu excepția avanpremierelor și premierelor. În funcție de varianta aleasă, abonamentele cuprind puzzle-uri, seturi cadou și obiecte promoționale OCC. Mai multe detalii pe www.operacomica.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În stagiunea 2018/2019, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 827 de spectacole pentru care s-au vândut 96.574 bilete.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508