Palatul Suțu găzduiește conferința „Pinacoteca, un ideal bucureștean”

iun. 24th, 2019 | By | Category: Postcard

Marți, 25 iunie 2019, ora 18:00, Muzeul Municipiului București, în parteneriat cu Federația Comunităților Evreiești din România, invită publicul interesat să participe la conferința „Pinacoteca, un ideal bucureștean”, care va fi susținută de Angelica Iacob, șef Secție Artă din cadrul MMB, avându-l ca invitat special pe istoricul de artă Alexandru Măciucă. Evenimentul va avea loc la Palatul Suțu (Bulevardul Ion C. Brătianu, nr. 2).

Scopul acestei conferințe este de a prezenta istoricul Pinacotecii Muzeului Municipiului București și modul în care a fost elaborat conceptul Pinacotecii F.C.E.R. Cele două reprezintă puncte de real interes în istoricul artistic al Capitalei, fiecare parcurgând până în prezent drumuri diferite. Dacă una dorește înfăptuirea unui ideal, cealaltă a reușit deja acest lucru.

Plecând de la expoziția deschisă în prezent la Palatul Suțu – „Avangardă ↔ Ariergardă” – ce reunește un număr de artiști comuni celor două Pinacoteci, vă invităm să descoperiți două proiecte artistice menite să ofere publicului iubitor de artă o adevărată lecție de istoria artei.

În deschiderea conferinței, doamna director adjunct Elena Olariu va prezenta proiectele Secției Artă a MMB și modul de dezvoltare în viitor a Pinacotecii București.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București în parteneriat cu Muzeul Municipiului București.

Intrare – 10 lei. Prețul biletului include vizitarea expozițiilor deschise la Palatul Suțu, în termen de 30 de zile.

 

 

Număr de vizualizări :645


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro