Liliana Ţuroiu a primit aviz pozitiv la propunerea de numire pentru funcţia de director al ICR Bruxelles

iun. 25th, 2019 | By | Category: Postcard

Plenul reunit al Comisiei pentru cultură și media și al Comisiei de politică externă din Senatul României a avizat pozitiv marți, 25 iunie 2019, propunerea de numire a doamnei Liliana Țuroiu pentru funcția de director al Reprezentanței ICR Bruxelles. Directorul ICR Bruxelles este, conform legii, coordonator general al proiectului EUROPALIA și omolog al managerului general Europalia Internațional.

În calitate de președinte al ICR, Liliana Țuroiu a coordonat demersurile de pregătire a participării țării noastre la EUROPALIA ROMÂNIA 2019, precum și grupul de lucru interministerial înființat în acest scop.

Coordonarea, în Belgia, a implementării celor 260 de proiecte pe care România le va prezenta în cadrul Europalia, în contextul în care postul de director al ICR Bruxelles a devenit vacant precum și timpul scurt rămas până la data deschiderii oficiale, au impus o soluție în măsură să asigure continuarea bunei colaborări cu partenerii belgieni și implementarea optimă a proiectelor.

Conform procedurii legale, Comisiile pentru cultură și media și cea de Politică externă vor informa Biroul Permanent și plenul  Senatului României cu privire la avizul favorabil pentru numirea doamnei Liliana Țuroiu în funcţia de director al ICR Bruxelles. Ca urmare a acestui vot, după obținerea tuturor avizelor, Senatul României va lua act de eliberarea din funcția de președinte al ICR, urmând a fi propus, conform legii, un nou președinte.

 

 

Număr de vizualizări :486


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro