Leonardo da Vinci – 500: ”Proiecte ideale și mecanisme nedescoperite de Leonardo ”, expoziție M.C Donici

iun. 4th, 2019 | By | Category: Postcard

Anul acesta  se împlinește jumătate de mileniu de la intrarea în istorie  a celui mai însemnat geniu al umanității – Leonardo da Vinci. Artist și inginer vizionar, Leonardo a întrunit, poate pentru ultima dată, cele două laturi fundamentale pentru spiritul uman. Italia și Franța onorează cu evenimente majore acest eveniment.Arhitectul și artistul vizual M.C Donici propune o expoziție în acest spirit, de proiecte ideale și mecanisme nedescoperite de Leonardo, o marcare neconvenționale a unei personalități unice.

Proiecte, caiete și mecanisme imposibile creionează în cheie postmodernă  o personalitate irepetabilă, pentru care cuvintele maximale sunt justificate.

Omul universal renascentist este ilustrat la modul absolut de Leonardo, epoca sa marcând o perioadă fundamentală pentru istoria umanității.

Organizată de Asociația Culturală Arte Factum, expoziția se instalează marți, 4 iunie 2019, în spațiul ofertant al Bibliotecii Politehnicii  Timișoara și va rămâne deschisă  până în luna septembrie.

 

 

Număr de vizualizări :457


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro