Iva Ruse & Diana Sereș expun ”Translucidity”, la Atelier 030202

iun. 25th, 2019 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 29 iunie 2019, între orele 19:00 – 21:00, ATELIER 030202 – spațiu de artă contemporană (Sala Nouă TC, str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti) vă invită la vernisajul expoziției ”Translucidity” de Iva Ruse & Diana Sereș. Expoziția poate fi vizitată în perioada 29 iunie – 1 iulie 2019. AgențiadeCarte.ro este partener media.

„Translucidity” le aduce împreună pe Iva Ruse și Diana Seres cu două proiecte de licență ce prezintă femeia din perspective diferite, odată ca ființă vulnerabilă în fața audienței și odată ca o interpretare vizuală proprie, având ca punct de plecare un text literar.

Iva Ruse – “Korpos”
Imaginea femeii continuă să reflecte fanteziile și temerile care se nasc din ființa noastră umana ca și corpuri vulnerabile. Trupul nu este limitat de piele, asta dacă ne raportăm la piele ca fiind un recipient pentru sine, ci mai degrabă corpurile noastre se extind întotdeauna și se conectează cu alte corpuri, umane și non-umane, la practici, tehnici, tehnologii și obiecte care produc diferite tipuri de corpuri.
Scopul proiectului este acela de expunere fizică și spirituală, alături de depășirea proprilor limite și acceptarea nesiguranțelor dezvoltate, astfel autoportretul devine mediu de exprimare, fiind prezentat sub forma unei instalații fotografice.

Diana Sereș – „Ekphrasis”
Reprezentarea este procesul psihic de cunoaștere care reproduce sub formă de imagini concrete obiecte absente pornind de la experiența perceptivă păstrată în memorie. În cazul proiectului prezent, reprezentarea constă în transpunerea a ceva existent, anume a textului literar „Levana and Our Ladies of Sorrow” de Thomas de Quincey, în imagini.
Figura feminină are astfel rolul de a contura propria-i viziune asupra textului și mai ales asupra acestor trei surori care sunt văzute drept suferințe ale inimii omului îmbrăcate însă cu atribute umane, printr-un proces ce cuprinde teorii ale conceptului de „frumos” și tot ceea ce ține de frumusețea vizuală.

Organizator: ATELIER 030202
Parteneri:Teatrul de Comedie, Asociaţia Euro CulturArt, UNArte
Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, Revista ARTA, Modernism.ro, ArtWall, Feeder.ro

 

ATELIER 030202 – spațiu de artă contemporană
(Sala Nouă TC, str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti)
blog: http://www.atelier030202.blogspot.ro

fb event: https://bit.ly/2ZFXjXA

 

Număr de vizualizări :938


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro