Filmul românesc „Monștri”, regia: Marius Olteanu, la cinematecile din Tel Aviv, Haifa și Holon

iun. 7th, 2019 | By | Category: Postcard

În perioada 5 – 15 iunie 2019, la Cinemateca din Tel Aviv, va avea loc TLV Fest – Festivalul Internaţional de Film LGBT. Organizatorii israelieni au selectat în competiția oficială a festivalului filmul românesc „Monștri” (2019, regia: Marius Olteanu), prezentat în premieră în Israel. Pelicula va beneficia de două proiecții la Cinemateca din Tel Aviv, în datele de 9 și 15 iunie 2019, cu sprijinul ICR Tel Aviv. Proiecții suplimentare ale filmului românesc vor avea loc în data de 26 iunie 2019, ora 20:30, la cinematecile din Haifa și Holon.

Monștri (2019, 116 minute, subtitrare în limbile engleză și ebraică)

Duminică, 9 iunie, ora 20:00, Cinemateca din Tel Aviv

Sâmbătă, 15 iunie, ora 12:00, Cinemateca din Tel Aviv

Bilete: 03-6060800 ext. 9 sau online http://tlvfest.com/tlv/he/2019/05/11/monsters/

Regia și scenariul: Marius Olteanu
Distribuție: Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr
Trailer internațional: https://www.youtube.com/watch?v=f38wE5VbqYI

Sinopsis: „Monștri” prezintă o zi din viaţa a doi tineri căsătoriţi, pe care familia, societatea, prietenii par că îi iubesc împreună, dar şi că îi judecă şi resping atunci când sunt pe cont propriu. Din cauza nevoilor, credinţelor, opţiunilor lor de viaţă, a monştilor lor interiori. Vine ziua ca ei să decidă dacă renunțarea este cea mai mare dovadă a iubirii.

Producţia, singurul film românesc participant anul acesta la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin – Berlinale, a fost laureată cu Premiul publicului din partea juriului cititorilor publicaţiei germane Tagesspiegel – unul dintre cele şase jurii independente care acordă anual premii la Festivalul de la Berlin. Filmul reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului Marius Olteanu.

 

TLVFest -Festivalul Internaţional de Film LGBT este unicul festival de film de acest gen din Israel. În fiecare an, festivalul atrage tot mai mult public, iar tot mai mulţi jurnalişti, specialişti în cinematografie şi regizori îşi exprimă dorinţa de a participa la festival. De-a lungul timpului, festivalul s-a bucurat de prezența unor importante personalități și activiști pentru drepturile comunității LGBT, precum Alan Cumming, Lea DeLaria, Bruce La Bruce, Wieland Speck (curator al Berlinale Panorama), Jay Brannan (Shortbus), Jamie Babbit, Angela Robinson (D.E.B.S.), Joey Arias, Cheryl Dunye (The Watermelon Woman), Mark Christopher (Studio 54), Alanté Kavaïté (The Summer of Sangaile), Daniel Ribeiro (The Way He Looks). Pe parcursul anului, TLV Fest organizează evenimente conexe precum TLVFest Movie Club, proiecții de filme tematice care au loc lunar la Cinemateca din Tel Aviv, și ateliere sau conferințe pe tema drepturilor comunității LGBT, în vederea combaterii discriminării de orice gen și a promovării toleranței în societate.

TLVFest -Festivalul Internaţional de Film LGBT este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii și Sportului din Israel, Cinematecii din Tel Aviv și Centrului LGBTQ.

 

 

Număr de vizualizări :758


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro