Expoziție de carte obiect, la Casa Memorială ANTON PANN

iun. 10th, 2019 | By | Category: Postcard

Marți, 18 iunie 2019, ora 18:00, Muzeul Național al Literaturii Române din București vă invită la Casa Memorială „Anton Pann” din București (Str. Anton Pann 20) pentru a lansa împreună cărțile de „aduceri aminte” realizate pe parcursul unui an de vârstnicii care au beneficiat de atelierul Cartea mea de aduceri aminte”, organizat de Muzeul Național al Literaturii Române și Asociația Niciodată singur, împreună cu cele două coordonatoare ale atelierului, Valentina Iancu și Aurora Kiraly.”Cartea mea de aduceri aminte”, atelier pentru vârstnici care poartă numele volumului de memorii semnat de Claudia Millian, este un proiect inițiat de Valentina Iancu la Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Asociația Niciodată singur, și continuat de Aurora Kiraly, în cadrul căruia pe parcursul unui an participantele la atelier au identificat situații și întâmplări de viață, pe care, mai apoi, le-au povestit prin intermediul textelor și a imaginilor. Expoziția prezentată la Casa Memorială „Anton Pann” aduce în atenția publicului seria de cărți obiect realizate de distinsele doamne în cadrul întâlnirilor la care au participat.

„Când aceste amintiri au prins viață, m-am implicat în câteva ateliere în care ofeream și o parte vizuală acestor povești. Am invitat doamnele participante în proiect să își aducă aminte de emoții, culori, mirosuri care le-au rămas în minte și de momentul în care acestea s-au manifestat. Aceste detalii din amintirile lor au fost mai apoi transformate în imagini. Am folosit fotografii din arhivele lor personale, unde acestea au existat. Ne-am jucat și în zona tactilă, luând la final amprenta palmei fiecărei autoare. În final am găsit o formulă vizuală în care să adun amintirile lor într-un fel de caiete de notițe și într-o mapă care reunește toate elementele menționate mai sus. Important a fost faptul că la fiecare întâlnire am creat câte un moment de lucru creativ, de rememorare în jurul unor întâmplări sau fotografii vechi, de împărtășire și chiar de joacă, cum a fost în cazul amprentelor în ceramică.” (Aurora Kiraly, coordonatoare a atelierului pentru vârstnici Cartea mea de aduceri aminte)

Număr de vizualizări :693


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro