Expoziția de fotografie ”Roma always”, semnată de Mugur Vărzariu, la Festivalul Jaffa Fest

iun. 11th, 2019 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv participă la ediția 2019 a Festivalului Jaffa Fest. În cadrul Festivalului, în data de 13 iunie 2019, începând cu ora 19:00, la Teatrul Hasimta din Jaffa (str. Mazal Dagim nr. 8), va avea loc un eveniment internațional dedicat moștenirii culturale a comunităților rrome din Europa Centrală și de Est. Manifestarea, la care vor lua parte țări precum Cehia, Slovacia, România și Polonia, va include concerte de „gipsy jazz” și „gipsyrap”, proiecție de film și expoziții tematice.

România va fi reprezentată de expoziția lui Mugur Vărzariu, ”Roma always”. Lucrările înfățișează aspecte din viața de zi cu zi a comunităților rrome din România și vor fi expuse la Teatrul Hasimta din Jaffa pentru o perioadă de două săptămâni, între 13 și 30 iunie 2019.

 

Mugur Vărzariu (www.mugurvarzariu.com) este unul dintre cei mai apreciați fotografi și activiști sociali din România, lucrările sale fiind premiate cu distincții internaționale. Din 2010 Mugur Vărzariu activează ca fotograf documentar, fiind corespondent al unor importante agenții de știri: Mediafax, Associated Press sau Getty Images. În proiectele sale, acesta abordează aspecte actuale ale vieții cotidiene din România contemporană, într-o încercare de încurajare a dezvoltării spiritului civic în rândul instituțiilor și la nivel individual. Tema principală a lucrărilor și a activității sale sociale o reprezintă comunitatea română de etnie rromă, fiind invitat de UNICEF România și Elveția, Open Society și Amnesty International să realizeze lucrări pe această temă.

 

Fotografiile sale au fost publicate de importante canale de televiziune, reviste și cotidiene internaționale precum Le Monde, The Economist, The New York Times, Welt, Los Angeles Times, 6 Mois, Beobachter, Marianne, VICE Syrian Issue, BBC, The Guardian, AFP, Vice News. A expus pentru UNHCR, cu ocazia aniversării a 60 de ani de la inființarea organizației. Fotografiile sale sunt expuse în mod constant la Visa Pour l’Image, cel mai prestigios festival internațional de foto-jurnalism la nivel internațional, care are loc anual în Franța; astfel, în 2011 a participat cu lucrări realizate în Siria despre Primăvara Arabă, în 2012 cu lucrări despre comunitatea de etnie rromă, iar în 2014 cu expoziția ”Roma, always”.

 

Este primul fotograf român membru al Canon Ambassadors Program. În 2014, a fost numit ambasador al Fundației World Vision, fiind public speaker pe tema drepturilor omului și a implicării sociale prin fotografie.

 

 

 

Număr de vizualizări :595


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro