Deschiderea Festivalului România- Diaspora 2019, la Tuzla

iun. 17th, 2019 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 15 iunie 2019, la Centrul pentru Tineret ”Ion Creangă” din Tuzla, a avut loc deschiderea Festivalului România- Diaspora 2019. Evenimentul este inclus și în seria de acțiuni a Sezonului Franța- România – Proiect al Institutului Cultural Român. ”Acest proiect dorește să pună în lumină arta, cultura, istoria, tradiția poporului român și a etniilor, atât în țară cât și în afara graniței. Vor avea loc spectacole de la operă la artele străzii, conferințe istorice, expoziții și mese rotunde, lansări de carte, gastronomia minorităților, tradițiile și etnocultura, precum și activități artistice și de creație pentru copii.”, a spus doamna Maria Iris Pascal, coordonator de evenimente al Centrului pentru Tineret ”Ion Creangă” din Tuzla și președinte fondator al Asociației Stratonis.

La eveniment au participat: Doina Iovănel Spineanu, Costin Podgoreanu,  Mirela Voicu, Andreea Bratu, Daniela Cojocaru, Magda Ghilescu, Anca Simionescu, împreună cu elevi ai Colegiului de Artă ”Regina Maria” din Constanța, elevul Berkant Gemil, membru al comunității tătare din localitatea Tuzla; Daniel Petrescu, Mihaela Florescu, Vlad Codreanu, invitat din Republica Moldova și poetul Adrian Suciu, președintele Asociației Culturale Direcția 9. Evenimentul a fost un tribut adus comemorării poetului național  Mihai Eminescu.

 

Doamna Doina Iovănel Spineanu din Timișoara a citit din cea mai recentă carte a sa, ”Fantezia unei flori”, lansată în luna aprilie la Paris. A urmat un moment poetic dedicat lui Mihai Eminescu, în lectura lui Costin Podgoreanu. Elevi ai Colegiului de Artă ”Regina Maria” din Constanța  au oferit publicului prezent în sala de spectacole a  Centrului pentru Tineret ”Ion Creangă” din Tuzla un moment muzical deosebit. Au mai încântat publicul cu momente muzicale Daniel Petrescu din Craiova și Vlad Codreanu din Republica Moldova. Poetul Adrian Suciu a citit două dintre poemele sale, apărute în volumul ”Profetul popular”, editura Tracus Arte.

 

Evenimentul s-a încheiat cu un coffee break oferit de organizatori.

 

**

Eveniment organizat de Centrul Pentru Tineret ” Ion Creangă” , compartiment de specialitate cultură, religie, sport și activități pentru tineret în cadrul Primăriei Tuzla
Partener: Asociația Stratonis
Invitați în eveniment: Asociația Direcția 9

Invitați media cu propunere de parteneriat: RR Oltenia Craiova, RRomânia- Constanța, TVR Conviețuiri, Observatorul.tv, AgențiadeCarte.ro.

**

Simona IONIȚĂ

Surse foto: www.radiooltenia.ro // www.facebook.com/tuzla907295/

Număr de vizualizări :836


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro