Stelian Țurlea – „Te voi răpi la noapte!”, ediția a doua

mai 21st, 2019 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Crime Scene Press a apărut „Te voi răpi la noapte!” de Stelian Țurlea, ediția a doua.

Ileana, eroina din bestsellerul Arunc-o pe soră-mea din tren! (apărut în reeditare tot la Crime Scene Press, în toamna anului trecut) este rugată de un om de afaceri să-i caute sora dispărută în Spania. Misiunea se dovedeşte dificilă şi periculoasă. Ileana nimereşte în miezul unei reţele hispano-române de prostituţie şi de traficanţi de carne vie şi droguri ai cărei membri încearcă s-o sperie şi nu se dau în lături nici de la asasinat pentru a-şi menţine afacerea. Răsturnările de situaţii, acţiunile surpriză tipice unui roman poliţist sfârşesc cu dezmembrarea reţelei, dar, aşa cum se întâmplă şi în realitatea cu care ne bombardează zilnic mass-media, capii nu sunt prinşi, ba chiar se subînţelege că-şi vor continua aproape nestingheriţi activitatea. Volumul are la final și un capitol de repere critice, cu parte din ce s-a scris la apariția primei ediții.

Spicuim: „De fapt, ceea ce istoriseşte Stelian Ţurlea aflăm zilnic din ziare, de la televizor, de pe internet. El reuşeşte să asambleze într-o naraţiune captivantă fapte ştiute de toată lumea, oferind un sens puzderiei de informaţii care ne asaltează.

Dacă o proză trebuie să fie şi un document referitor la timpul în care a fost scrisă, <<Te voi răpi la noapte!>> este o mărturie exactă şi credibilă  despre anii noştri, fără grija de a ne menaja sensibilitatea. Iar dacă autorul o va mai purta ca personaj pe Ileana Caragea şi în alte scrieri ale sale, ea are toate şansele să devină cea mai cunoscută şi mai îndrăgită femeie-detectiv din literatura noastră poliţistă actuală. Are un potenţial enorm, încă nedezvăluit pe deplin.” (George Arion)

„Talentat şi încăpăţânat să monteze enigme sofisticate, Stelian

Ţurlea scrie roman cu nostalgia unui cititor ideal, nerăbdător să plece în

căutarea Graalului la cel mai mic indiciu. Te voi răpi la noapte! este istoria alertă a unor afinităţi. Gândite în note sociale şi psihologice, labirintice şi concludente pentru o lume deopotrivă banală şi magică, atracţiile sunt nuanţate memorabil de un maestru al genului. Din păcate, prea puţin cunoscut.” (Marius Miheț)

Născut în 1946, Stelian Ţurlea a urmat studii de filologie (1968) şi filosofie (1976), a lucrat în presa scrisă și în televiziune și este autor a douăzeci și patru de romane, un volum de povestiri, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şase albume.

 

Noua ediție a romanului va fi lansată la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2019, pe 2 iunie, ora 12.

 

 

Număr de vizualizări :1017


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro