Sorina Vazelina și PUNCH București, la Târgul internaţional Offprint de la Tate Modern

mai 16th, 2019 | By | Category: Postcard

În perioada 17-19 mai 2019, muzeul de artă contemporană Tate Modern din capitala britanică găzduiește ediţia a V-a a Târgului internaţional de carte de artă OFFPRINT, o celebrare a artei tipografice și a design-ului de carte din întreaga lume. România este reprezentată în cadrul prestigiosului eveniment de Asociaţia PUNCH din Bucureşti, care va prezenta, cu sprijinul Institutului Cultural Român, o selecţie de titluri atractive, printre care se regăsesc câteva dintre publicațiile proprii cum ar fi Vlad Nancă – ‘Souvenir’, Alina Popa & Florin Flueraș – ‘Unsorcery’, Katja Lee Eliad – ‘Map Maker Like Lyrical’, Anca Benera & Arnold Estefan – ‘Debrisphere – Landscape as Extension of the Military Imagination’ şi ‘Black Hyperbox’, precum şi alte titluri printre care Gabriel Barbu – ‘Absence of Evidence’, Matei Bejenaru – ‘Prut’ şi Dinu Bodiciu – ‘Shadowear’.Tot cu acest prilej, sâmbătă 18 mai, ilustratoarea Sorina Vasilescu (aka Sorina Vazelina) va susține o prezentare pe scena principală din grandioasa Turbine Hall, la invitația editurii Centrala. Cartea sa, intitulată ‘Old Farts. Short Stories About Aging from Romania’, a fost publicată la finele anului 2017, prin programele de traducere și publicare ale ICR.

Sorina Vasilescu – cunoscută sub numele de Sorina Vazelina – este designer grafic, ilustratoare și autoare de benzi desenate. Cariera sa cuprinde multe colaborări interesante cu muzicieni pentru care a realizat artwork-ul albumelor, antreprenori, un brand de vin dar și comic-book-ul „Interzis” – care detaliază viața foștilor dependenți de droguri din România, „Aooleu” – un ziar scris în totalitate de mână și proiectul „Neobservat” – prin care putem vedea Bucureștiul prin ochii oamenilor simpli, invizibili. Pe lângă toate acestea, prin ilustrațiile ei, artista aduce culoare și personalitate articolelor de pe VICE și Scena9. Benzile ei desenate au fost expuse la festivaluri internaţionale precum NEXTCOMIC-Festival din Linz, Fumetto – International Comix-Festival din Lucerne şi Grafixx Festival din Antwerp. De-a lungul celor peste 10 ani de activitate în domeniul ilustraţiei, Sorina Vasilescu a colaborat cu publicaţii precum Esquire, Glamour, Elle Magazine Romania şi, cel mai recent, Greenpeace Magazine. Pe lângă munca editorială, artista se ocupă de design pentru cărţi, publicaţie de zine-uri, precum şi de proiecte sociale şi culturale.

P U N C H este o platformă lansată la Bucureşti în 2014, destinată promovării artiştilor și editurilor specializate în publicații de artă, organizaţiilor şi instituţiilor culturale din România care doresc să ajungă la un public numeros, divers şi internaţional. Punch funcţionează, de asemenea, şi ca o librărie online cu o selecţie de publicaţii axate pe teorie şi practici contemporane în artă, arhitectură, fotografie şi design.

OFFPRINT este unul dintre cele mai mari târguri internaționale de carte cu profil artistic, desfășurat anual la Paris și la Londra, ce reuneşte peste 120 de editori de cărți de artă, fotografie, design, poezie, filosofie şi chiar muzică experimentală din peste 25 de ţări. Ediţia de anul trecut a Offprint London a atras peste 11.000 de vizitatori în cele 3 zile de desfășurare şi a mai inclus un program de performance-uri, conferinţe şi întâlniri cu artişti.

Pentru mai multe detalii despre acest proiect și programul ICR Londra, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/

 

Număr de vizualizări :602


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro