spot_img

Sorina Vazelina și PUNCH București, la Târgul internaţional Offprint de la Tate Modern

În perioada 17-19 mai 2019, muzeul de artă contemporană Tate Modern din capitala britanică găzduiește ediţia a V-a a Târgului internaţional de carte de artă OFFPRINT, o celebrare a artei tipografice și a design-ului de carte din întreaga lume. România este reprezentată în cadrul prestigiosului eveniment de Asociaţia PUNCH din Bucureşti, care va prezenta, cu sprijinul Institutului Cultural Român, o selecţie de titluri atractive, printre care se regăsesc câteva dintre publicațiile proprii cum ar fi Vlad Nancă – ‘Souvenir’, Alina Popa & Florin Flueraș – ‘Unsorcery’, Katja Lee Eliad – ‘Map Maker Like Lyrical’, Anca Benera & Arnold Estefan – ‘Debrisphere – Landscape as Extension of the Military Imagination’ şi ‘Black Hyperbox’, precum şi alte titluri printre care Gabriel Barbu – ‘Absence of Evidence’, Matei Bejenaru – ‘Prut’ şi Dinu Bodiciu – ‘Shadowear’.Tot cu acest prilej, sâmbătă 18 mai, ilustratoarea Sorina Vasilescu (aka Sorina Vazelina) va susține o prezentare pe scena principală din grandioasa Turbine Hall, la invitația editurii Centrala. Cartea sa, intitulată ‘Old Farts. Short Stories About Aging from Romania’, a fost publicată la finele anului 2017, prin programele de traducere și publicare ale ICR.

Sorina Vasilescu – cunoscută sub numele de Sorina Vazelina – este designer grafic, ilustratoare și autoare de benzi desenate. Cariera sa cuprinde multe colaborări interesante cu muzicieni pentru care a realizat artwork-ul albumelor, antreprenori, un brand de vin dar și comic-book-ul „Interzis” – care detaliază viața foștilor dependenți de droguri din România, „Aooleu” – un ziar scris în totalitate de mână și proiectul „Neobservat” – prin care putem vedea Bucureștiul prin ochii oamenilor simpli, invizibili. Pe lângă toate acestea, prin ilustrațiile ei, artista aduce culoare și personalitate articolelor de pe VICE și Scena9. Benzile ei desenate au fost expuse la festivaluri internaţionale precum NEXTCOMIC-Festival din Linz, Fumetto – International Comix-Festival din Lucerne şi Grafixx Festival din Antwerp. De-a lungul celor peste 10 ani de activitate în domeniul ilustraţiei, Sorina Vasilescu a colaborat cu publicaţii precum Esquire, Glamour, Elle Magazine Romania şi, cel mai recent, Greenpeace Magazine. Pe lângă munca editorială, artista se ocupă de design pentru cărţi, publicaţie de zine-uri, precum şi de proiecte sociale şi culturale.

P U N C H este o platformă lansată la Bucureşti în 2014, destinată promovării artiştilor și editurilor specializate în publicații de artă, organizaţiilor şi instituţiilor culturale din România care doresc să ajungă la un public numeros, divers şi internaţional. Punch funcţionează, de asemenea, şi ca o librărie online cu o selecţie de publicaţii axate pe teorie şi practici contemporane în artă, arhitectură, fotografie şi design.

OFFPRINT este unul dintre cele mai mari târguri internaționale de carte cu profil artistic, desfășurat anual la Paris și la Londra, ce reuneşte peste 120 de editori de cărți de artă, fotografie, design, poezie, filosofie şi chiar muzică experimentală din peste 25 de ţări. Ediţia de anul trecut a Offprint London a atras peste 11.000 de vizitatori în cele 3 zile de desfășurare şi a mai inclus un program de performance-uri, conferinţe şi întâlniri cu artişti.

Pentru mai multe detalii despre acest proiect și programul ICR Londra, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508