S-au decernat premiile celei de-a XV-a ediţie a Festivalului Muzicii Maghiare

mai 23rd, 2019 | By | Category: Postcard

Vineri, 17 mai 2019, în Aula Palatului Cantacuzino a avut loc gala laureaților la ediția din acest an a Festivalului Muzicii Maghiare. Înainte de decernarea premiilor a avut loc un recital de pian susţinut de Balázs János, un fenomenal pianist tânăr din Ungaria, distins cu Premiul Kossuth şi Premiul Liszt. Programul acestuia a cuprins lucrări pe care le interpreta cu mare virtuozitate legendarul pianist maghiar Cziffra György, festivalul fiind dedicat în acest an memoriei acestei personalităţi de excepţie.

”Momentul mult aşteptat al serii a fost decernarea premiilor. Juriul a acordat premiul I duoului PERCUSSIONEscu, adică Irinei Răducanu şi lui Răzvan Florescu, care vor susţine un recital la Institutul Maghiar din Paris. Clujeanul Diószegi Benjámin, câştigător al Premiului II, va fi găzduit cu un recital la Academia Maghiară din Roma, iar ocupanţii locului III, violoncelistul Cornelius Zirbo şi pianista Miriam Draşovean vor concerta la Institutul Balassi din Bruxelles. Premiul publicului i-a fost conferit percuţionistului Alexandru Munteanu; el şi invitaţii săi voi susţine concertul de crăciun al Institutului Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. Premiul In Memoriam Ludovic Bács a fost înmânat de doamna Verona Maier, în calitate de preşedinte al Fundaţiei ACCUMM. Câştigătoarele acestui premiu, violonista Bogáti-Bokor Orsolya şi pianista Lászlóffy Réka Ildikó vor susţine un recital la Academia de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta şi un recital în memoria maestrului Bács în luna ianuarie 2020, la Institutul Maghiar din Bucureşti. Anul acesta Academia Icon Arts a oferit o bursă de participare la academia internaţională de vară în perioada 31 iulie – 11 august în judeţul Sibiu, câştigător fiind un violonist de doar 18 ani, Gabriel Răducanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Muzică George Enescu din Bucureşti. Unui pianist la fel de tânăr, Veress Ábel i-a fost decernat Premiul pentru talent Cziffra György, ce constă de fapt în participarea lui la un turneu în Transilvania.”, anunță Institutul Maghiar din București.

 

Număr de vizualizări :403


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro