Resetting memories

mai 6th, 2019 | By | Category: Eveniment

Marți, 7 mai 2019, de la ora 17.00, la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” (str. Geneva, nr. 8, Târgu Jiu), va avea loc vernisajul expoziției de pictură ”Resetting memories”, a artistului Marius Burhan.  AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

 

”Tema expoziției Resetarea amintirilor explorează traumele experiențelor din secole diferite într-o poveste care apelează la obligația de a reconstrui memoria socială. Această expoziție reunește preocupările reprezentate de distrugere, de haos, violență  și relația noastră cu trecutul istoric, cu trauma  și care ar putea  fi interpretat ca un atac asupra viitorului, ceea ce presupune violența împotriva omului.
Această intruziune care reflectă ruina, războiul, momente definitorii ale istoriei, propune o  arhitectură culturală, în scopul de a-și însuși, să intervină sau să distrugă reziduuri și obiecte/imagini istorice și arheologice ca modalitate de  a distruge materialitatea culturală  și temporalitatea istorică. Una dintre temele centrale ale lucrărilor  constă în relația dintre „vechi și nou” , „adevărat și fals”, o anchetă privind gradul  de violență într-o țară/epocă  și   face parte dintr-o investigație a valorilor estetice care definesc viziunea noastră asupra operelor de artă și a obiectelor culturale  prin identificarea  nucleului etic și politic al esteticii.
Acesta este modul în care crearea memoriei coincide cu necesitatea de a documenta, interpreta, de a lupta pentru a apăra cultura și trebuie să se exercite  în raport cu trecutul și viitorul, în care spirala dublă a proiectului își găsește ancorarea. Nu este vorba de găsirea unei analogii între proiectele  precedente și povestirile pe care lucrările le aduc în fața publicului; este o întrebare, mai degrabă, de a mărturisi unitatea luptei care implică cetățenii din toate țările atunci când ei se ocupă de complexitatea istoriei lor.” – artistul

Număr de vizualizări :404


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro