JORGE Peris: Adam’s Resurrection

mai 1st, 2019 | By | Category: Postcard

Joi, 2 mai 2019, la SANDWICH Gallery (Str. Băiculești 29 – Combinatul Fondului Plastic, București), va avea loc vernisajul expoziției  JORGE Peris: Adam’s Resurrection.

JORGE PERIS:

Adam’s Resurrection

vernisaj: joi, 02.05.2019, 19.00 – 22.00
perioada de vizitare: 02.05 – 17.06.2019
Vi-Sâ: 13-18
Du-Joi: cu programare
Proiectul lui Jorge pentru Sandwich a început să ia formă încă din 2017, atunci când a vizitat Combinatul pentru prima dată și s-a îndrăgostit iremediabil de atmosfera și istoria sa. După numeroase alte vizite ce au dus la noi descoperiri și un atașament din ce în ce mai profund, este momentul potrivit acum pentru o demonstrație publică de iubire.

Cu această ocazie, Sandwich – și în mod special extensia Chocolat – devine casă pentru un pantograf readus la viață de către omul de știință Frankenstein-Peris. Mândria de altă dată a Combinatului, o reușită a ingineriei, folosită pentru măsurarea sculpturilor de largi dimensiuni, acest instrument gigant al artiștilor a fost, timp de zeci de ani, uitat de toți, lăsat pradă ruginei și prafului, odată cu istoria sa. Doar o privire din exterior putea să îi recunoască măreția și să îi ofere un nume onorabil: Adam, primul om. Doar o remodelare dramatică a spațiului putea să îi facă într-adevăr dreptate – pereții au fost deplasați, acoperișul este larg deschis.

Ca orice proces de resuscitare, și acesta include o multitudine de tehnici și elemente (non-)organice. Electroliză, oase de animale, baterii auto, sare și câteva sute de metri de cabluri sunt doar câteva dintre ele. Odată ce toate sunt pe poziții, nu mai avem decât de așteptat acel fulger perfect capabil de a instiga, în mod decisiv, un nou scop în viața acestui erou amorțit.

Jorge Peris (n. 1969, trăiește și lucrează în El Palmar, Valencia, Spania).

Practica de lucru a lui Jorge s-a concentrat asupra creării unor instalații site-specific, care provoacă simțurile spectatorului, precum și fizicitatea convențională a spațiului galeriei. Lucrările sale sunt produse în principal cu materiale locale, aducând-le astfel un sens profund al înrădăcinării, care poate fi simțit în spațiile pe care le generează.
De asemenea, operele lui Jorge tind să lărgească decalajul dintre emoție și intelect. În timp ce acestă distanțare provoacă relația cu spectatorii, spectatorii pun la îndoială percepția lor convențională asupra acesteia.

Printre expozițiile sale solo recente amintim: în 2017 – “Olmo”, Luis Adelantado Gallery (Valencia, Spania), “Acidus”, HIT Gallery (Bratislava, Slovacia); în 2016 – “Portal del angel”, Cantina Antinori, San Casciano Val di Pesa (Toscana, Italia); în 2015 – “Dolmen, Sinfonia nr.7”, Magazzino D’Arte Moderna (Roma, Italia); în 2013 – “Los Pies de Judas”, Pinksummer Gallery (Genova, Italia).
Printre expozițiile sale de grup se numără: în 2019 – “Our Lady of The Flowers”, Nicodim Gallery (București, România); în 2018 – “TBT (To Be Titled, Turn Back Time)”, Magazzino D’Arte Moderna (Roma, Italia); în 2017 – “Don’t Look Like a Line”, Pinksummer Gallery (Genova, Italia), “The Hierophant”, Nicodim Gallery (București, România), “Involuntary Memory”, Luis Adelantado Gallery (Valencia, Spania).

Sandwich a început prin a folosi potențialul ascuns al unui spațiu rezidual de 1.5×8 metri, aflat între două construcții utilitare, și se extinde încet dar constant. Având convingerea că orice constrângere este de fapt o resursă pentru găsirea soluției optime, sandwich transformă caracteristicile spațiului ales în limite constructive. Sandwich funcționează ca spațiu de artă din 2016.

​FB event
​​Str. Băiculești 29 – Combinatul Fondului Plastic, București
http://sandwichgallery.ro/
hello@sandwichgallery.ro
FB/sandwich.bucharest
INSTA/sandwich.gallery

Număr de vizualizări :723


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro